Anslut dig till vårt nätverk!

libanon

Libanon: Efter Harfouchs framgångar mot korruption fortsätter den ärekränkande kampanjen mot honom

DELA MED SIG:

publicerade

on

Omar Harfouch, grundaren av "Tredje republiken Libanon", är föremål för en hård kampanj av ärekränkning och spridning av falska nyheter mot honom genom medieplattformar finansierade av korrupta tjänstemän i Libanon, efter att ha lyckats föra fallet med guvernören i Libanon. Banque du Liban, Riad Salameh, till dess villkor, och utfärdandet av ett åtal och en internationell arresteringsorder av den franska finansåklagarmyndigheten mot guvernören.


För att inte tala om en komplott som organiserades mot honom av premiärminister Najib Mikati – som åtalas för penningtvätt organiserad i Libanon av åklagarmyndigheten i Furstendömet Monaco – som syftade till att likvidera honom fysiskt på ett indirekt sätt.


Europeiska unionen för sin del förbereder en rapport om den omänskliga förföljelsen som äger rum i Libanon mot dem som bekämpar korruption, inklusive Omar Harfouch, och förbereder en konferens i Bryssel om detta ämne nästa september.


Och innan dess kommer Omar Harfouch att turnera i europeiska parlament som Österrike, Spanien och Italien, för att rådfråga parlamentariska grupper i syfte att mobilisera så många av dem som möjligt för att stödja ett förslag till resolution, straffa dem som hjälper och skyddar de korrupta i Libanon och tjäna på sina olagliga pengar, oavsett om det är inom rättsväsendet, statligt anställda eller till och med media.


Det bör noteras att Europeiska unionen faktiskt började för ungefär tio dagar sedan att arbeta med ett projekt med sanktioner mot korruption och för att skydda dem som avslöjar det och whistleblowers.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend