Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

FIE går in med en plan för att stödja staketare bland COVID-19-krisen

publicerade

on

Ett nytt initiativ bekräftar en trend för att hjälpa idrottsmän att övervinna konsekvenserna av COVID-19-pandemin. 

                 International Fencing Federation (FIE), under ledning av Alisher Usmanov, har tillkännagett en global stödplan riktad mot nationella federationer i COVID-19-krisen.

"Vår värld har mött koronaviruspandemin, vilket medför enorma konsekvenser för fysisk och mental hälsa, liksom för ekonomin", sade Usmanov i ett uttalande som FIE släppte förra fredagen. "Fäktare och deras federationer har tvungen att plötsligt stoppa sina aktiviteter. I en anda av solidaritet och enhet, och för att hjälpa vår stängselfamilj att övervinna denna svåra period, kom vi med en aldrig tidigare skådad stödplan och fördelade 1 miljon schweiziska franc för detta ändamål. . "

Alisher Usmanov, foto av TASS

Alisher Usmanov, foto av TASS

Enligt planen som antagits av dess verkställande kommitté kommer FIE att ge ekonomiskt stöd till dess organisationer, idrottare och domare och frysa medlems- och organisationsavgifter. Det säkerställer också bidrag för fektare att delta i kommande mästerskap.

Detta tillkännagivande kommer i ett avgörande ögonblick när idrottsvärlden stannas av den pågående avstängningen av de flesta aktiviteter och omplanering av evenemang.

I maj inrättade World Athletics och International Athletics Foundation (IAF) en USD 500,000 XNUMX välfärdsfond för att stödja professionella idrottare som har tappat en väsentlig del av sina inkomster på grund av avbrott i internationella tävlingar.

World Athletics President Sebastian Coe konstaterade att "resurserna måste vara inriktade på idrottare som troligen kommer att tävla på OS i Tokyo nästa år och nu kämpar för att betala för grundläggande nödvändigheter på grund av inkomstbortfall under pandemin".

FIE, som omfattar totalt 157 federationer, planerar för närvarande att återuppta sina tävlingar i november nästa år. Fektörernas högsta olympiska kvalifikationsranking förblir fryst i mars 2020, sade det.

FIE var en av de första internationella federationerna som släppte sin globala stödplan, som nu kan följas av andra.

Med tanke på osäkerheten i slutet av coronaviruspandemin måste idrottsorganisationer tänka på hur de kan ge ytterligare moraliskt och ekonomiskt stöd till sina idrottare. Fler initiativ bör förväntas från givare och federationer inom en snar framtid.

Under tiden, enligt Usmanov, arbetar FIE "outtröttligt för att skydda våra idrottare och hela organisationen för att säkerställa att framtida tävlingar äger rum på ett säkert sätt. Som fäktare möter vi framtiden tillsammans, med huvudet upp och våra masker på. ”

Usmanov, en tidigare professionell fäktare, har ledat FIE sedan 2008 och har lagt en anmärkningsvärd CHF80 miljoner (82 miljoner USD) i FIE: s balansräkning under tre tidigare olympiska cykler, enligt Inne på webbplatsen för nyheter om spel.

Två gånger omvaldes till denna tjänst, ryssarna skonade inga ansträngningar för att främja staket och att hjälpa de växande nationella federationerna i Asien, Afrika och andra delar av världen.

Han övertygade också IOC, som leds av den före detta fäktningsmästaren Thomas Bach, att tilldela staketets totala medaljräkning under det kommande olympiska OS i Tokyo.

När COVID-19-pandemin utbröt har Usmanov och hans företag hjälpt till att bekämpa dess inverkan med stora donationer i olika länder, särskilt i Ryssland och i Uzbekistan.

Sport- och sportindustrin kan ha drabbats hårt av COVID-19, men idrott tros också vara den bästa medicinen mot sjukdomar. Aristoteles brukade säga att "ingenting är lika tappande och förstörande för människokroppen, som långvarig fysisk inaktivitet".

Förhoppningsvis kommer FIE: s initiativ att stödja fäktare i denna tid av fortsatt turbulens flytta oss närmare slutet på den nuvarande pausen i världens idrottsliv.

 

 

 

Europeiska medborgarinitiativet (ECI)

Europeiska medborgarinitiativet: Europeiska kommissionen svarar på initiativet "Minority Safepack"

publicerade

on

Europeiska kommissionen svarade på det europeiska medborgarinitiativet "Minority Safepack - en miljon underskrifter för mångfald i Europa", det femte framgångsrika initiativet som stöds av över en miljon medborgare i hela EU.

Initiativet syftar till att förbättra skyddet för personer som tillhör nationella och språkliga minoriteter. I kommissionens svar utvärderas noggrant förslagen från arrangörerna, där det anges hur befintlig och nyligen antagen EU-lagstiftning stöder de olika aspekterna av detta initiativ. Svaret beskriver ytterligare uppföljningsåtgärder.

Värderingar och öppenhet Vice president Věra Jourová sade: ”Detta femte framgångsrika europeiska medborgarinitiativ visar att europeiska medborgare känner sig starkt engagerade och vill vara en del av den offentliga debatten om utformningen av unionens politik. Respekten för rättigheterna för personer som tillhör en minoritet är en av unionens kärnvärden, och kommissionen är fast besluten att främja denna agenda. ”

Kommissionens bedömning och uppföljning

Inkludering och respekt för den rika kulturella mångfalden i Europa är en av Europeiska kommissionens prioriteringar och mål. Ett brett spektrum av åtgärder för att ta itu med flera aspekter av initiativets förslag har vidtagits under de senaste åren sedan initiativet ursprungligen presenterades 2013. I meddelandet utvärderas vart och ett av de nio enskilda förslagen på egna meriter, med hänsyn till principerna för subsidiaritet och proportionalitet. Även om inga ytterligare rättsakter föreslås, ger det fullständiga genomförandet av lagstiftning och politik som redan finns en kraftfull arsenal för att stödja initiativets mål.

Bakgrund

Vårt Minority Safepack Det europeiska medborgarinitiativet kräver att det antas en rad rättsakter för att förbättra skyddet av personer som tillhör nationella och språkliga minoriteter och stärka den kulturella och språkliga mångfalden i unionen.

Arrangörerna överlämnade officiellt sitt initiativ till kommissionen den 10 januari 2020. De hade framgångsrikt samlat in 1,128,422 11 5 giltiga stödförklaringar och nådde de nödvändiga tröskelvärdena i elva medlemsstater. Kommissionen träffade arrangörerna den 2020 februari XNUMX.

Den 15 oktober 2020 presenterade arrangörerna sitt initiativ och dess förslag vid en offentlig utfrågning som anordnades i Europaparlamentet. Kommissionen hade sedan tre månader på sig att anta ett meddelande med sina rättsliga och politiska slutsatser om initiativet.

Minority SafePack-initiativet diskuterades vid Europaparlamentets plenarsession den 14 december 2020. I den resolution som antogs den 17 december 2020 uttryckte Europaparlamentet sitt stöd för initiativet.

Mer

Meddelande om det europeiska medborgarinitiativet ”Minority SafePack - en miljon underskrifter för mångfald i Europa”

Frågor och svar: Europeiska medborgarinitiativet: Europeiska kommissionen svarar på initiativet "Minority Safepack"

ECI webbplats: Minority SafePack - en miljon underskrifter för mångfald i Europa

Fortsätt läsa

Framsidan

Nokia och Ericsson säljer utökade T-Mobile US 5G-erbjudanden

publicerade

on

Ericsson och Nokia lovordade flera miljarder dollar-affärer som tecknades med T-Mobile US för att fortsätta expandera sitt 5G-nät, eftersom operatören försöker förbättra täckningen, kapaciteten och kapaciteten i sitt senaste erbjudande.

I separata uttalanden betonade leverantörerna vikten av sina respektive femårsavtal och roller för att förbättra operatörens 5G-nätverk.

Enligt ett utökat kontrakt kommer Nokia att leverera produkter från sin AirScale-radioaccessplattform och tillhandahålla det som beskrivs som ett “ultra-capacity 5G-lager” med Massive MIMO på operatörens 2.5 GHz-mellanbandsspektrum. Säljaren tillade att det också skulle använda makro och små celler för att förbättra tjänsten som levereras över låga och mmWave-band.

Ericsson sa att distribution av dess aktiva och passiva antenner skulle stödja 5G-anslutning över operatörens spektrumområden, vilket pekar på potentialen hos Massive MIMO över mellan- och högband för att ge "snabba hastigheter och lägsta latenser, vilket ger en utökad grund för en snabb 5G-utveckling av användningsfall ”.

T-Mobile US beskrev båda affären som "flera miljarder dollar" i värde.

Teknikpresident Neville Ray sa att överenskommelserna med sina ”långvariga 5G-partners” skulle göra det möjligt för den att leverera “allt bättre upplevelser för våra kunder under många år framöver”.

Fortsätt läsa

Framsidan

Microsofts president uppmanar till åtgärder på den mörkare sidan av tekniken

publicerade

on

Microsofts president Brad Smith (avbildad) varnade teknikindustrin för att världens ögon riktades mot den när det gäller att vidta åtgärder för att ta itu med hotet om cybersäkerhet och AI, och insisterade på att det enda sättet att skydda framtiden var att förstå aktuella faror.

Smith inledde sin CES 2021-keynote med att fokusera på Microsofts växande datacenternärvaro runt om i världen genom sin Azure-plattform, med betoning på mängden data som bearbetas som ett resultat av en omättlig efterfrågan på anslutning.

Men han vände sig sedan till den "mörkare sidan" som kommer med ökad datoranvändning, med nya faror som uppstår kring cyberattacker.

Smith sa att regeringar "med rätta" i allt högre grad frågade "oss som bransch" vad de borde göra, liksom att trycka på svar på kritiska frågor som spänner över integritet, cybersäkerhet, digital säkerhet och förlust av kontroll som människor eller samhällen kan möta som ett resultat av nya attacker.

Han pekade på två nya exempel där frågan har varit i rubrikerna: en attack mot USA-baserad mjukvaruföretag SolarWinds påstås av en annan regering; och hackare som attackerar sjukhus, folkhälsosektorer och Världshälsoorganisationen under Covid-19 (coronavirus) -pandemin.

”Det här är en uppsättning frågor som vi kommer att behöva arbeta med regeringar för att ta itu med, och att arbeta med icke-statliga organisationer för att ta itu med dem. Men jag tror att det börjar med oss, sade han. ”Om vi ​​inte använder vår röst för att uppmana världens regeringar att hålla en högre standard, så ber jag er detta. Vem ska?"

AI-hot

Smith påpekade att AI är ett viktigt tekniskt verktyg som ger mycket löfte, men det var lika viktigt för industrin att skapa skyddsräcken så att mänskligheten förblir i kontroll.

Han sa att en händelse som CES kan domineras av nya funktioner och innovationer, men människor tittade nu på vad som skyddar företag som Microsoft bygger mot nackdelen med denna teknik.

Med hjälp av ansiktsigenkänning som ett exempel sa Smith att människor uppskattar bekvämligheten när de låser upp en telefon, men "oroar sig också mycket rätt för farorna och de risker det kan skapa för att skydda människors grundläggande rättigheter".

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

trend