Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

UEFA tar S:t Petersburg från Champions League-finalen - vinnaren är Frankrike

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

UEFA:s verkställande kommitté höll idag (25 februari) ett extra möte efter den allvarliga upptrappningen av säkerhetsläget i Europa.

UEFA:s verkställande kommitté beslutade att flytta finalen i UEFA Champions League för män 2021/22 från Sankt Petersburg till Stade de France i Saint-Denis. Matchen kommer att spelas som initialt planerat lördagen den 28 maj klockan 21:00 CET.

UEFA vill uttrycka sitt tack och sin uppskattning till Frankrikes president Emmanuel Macron för hans personliga stöd och engagemang för att få den europeiska klubbfotbollens mest prestigefyllda match att flyttas till Frankrike i en tid av kris utan motstycke. Tillsammans med den franska regeringen kommer UEFA att fullt ut stödja ansträngningar för flera intressenter för att säkerställa att fotbollsspelare och deras familjer i Ukraina kan rädda dem som står inför allvarligt mänskligt lidande, förstörelse och fördrivning.

Vid dagens möte beslutade UEFA:s exekutivkommitté också att ryska och ukrainska klubbar och landslag som tävlar i UEFA-tävlingar kommer att vara skyldiga att spela sina hemmamatcher på neutrala arenor tills vidare.

UEFA:s verkställande kommitté beslutade vidare att stå i beredskap för att sammankalla ytterligare extraordinära möten, regelbundet fortlöpande där så krävs, för att omvärdera den rättsliga och faktiska situationen när den utvecklas och anta ytterligare beslut vid behov.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend