Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Ryska volontärkåren: Vilka är dessa ryska nynazister?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Efter en senare tid attackera on the Bryansk region in southern Russia by a group of gunmen, public attention is focused on Russian nationalists. The “Russian Volunteer Corps” that carried out this intervention is headed by 38-year-old Denis Nikitin.

Vem är det? De Financial Times kallar Nikitin (hans riktiga namn Kapustin) för en känd extremist och nynazist. Han är född och uppvuxen i Ryssland, och 2001 flyttade han till Köln, Tyskland. Där blev Nikitin intresserad av mixed martial arts (MMA) och blev vän med lokala fotbollshuliganer inblandade i stadionbråk. År 2007 återvände Nikitin till Ryssland och blev medlem av FC CSKA ultra-fans. Som han själv erkände vid den tiden, gillade han inte fotboll, kände inte en enda spelare i klubben, men älskade scuffs och adrenalin.

Nikitin is famous for his nationalist clothing brand White Rex. It was created on August 14, 2008 – this date hints at the well-known Nazi code 14/88. The brand logo designed is based on the “Black Sun”, another popular neo-Nazi symbol.

Nikitin organiserade också en blandad kampsportsturnering "Spirit of the Warrior", som blev populär bland högerextrema nationalister. Den välkända nynazisten och ultrahögerbloggaren Maxim Martsinkevich, känd som Tesak, hjälpte till att marknadsföra dessa turneringar. Enligt Moskva Times, dessa turneringar startade i Moskva, och expanderade sedan även till Italien, Ungern och Grekland.

"Nikitin blev en nyckelfigur bland högerextremister i Europa," en gång i tiden Robert Klaus, en forskare inom högerextrema rörelser. skrev om honom. Nikitin är nynazist och affärsman. Han agerar mycket professionellt och marknadsför sina evenemang med dramatiska videor och modern design.”

Högerextrema aktiviteter ledde till att Nikitin 2019 förbjöds att komma in i Europeiska unionen i 10 år. Schengenområdet i 10 år. Trots det fortsatte han, enligt Bellingcat, att aktivt delta i extremhögerns aktiviteter i Tyskland, Frankrike, Bulgarien och andra länder utan att gå in i dem.

De högerextrema ryska nationalisterna har beskyddare utomlands också. Detta är till exempel före detta statsdumans vice Ilya Ponomarev, som har levt i exil sedan 2014. Enligt till Ponomarev, som personligen känner medlemmar av den ryska volontärkåren, kommer de från den ryska högern, en radikal politisk flygel känd för sina nationalistiska åsikter. Han beskriver dem som en mycket motiverad grupp med unika perspektiv, som han personligen håller med om.

Annons

Bland dem finns den tidigare delägaren i den konkurserade ryska banken, Ilya Yurov, som nu bor i Storbritannien. Wall Street Journal beskrev honom tidigare så här i en berättelse från 2018: "Mr Yurov såg inte ut som din typiska bankman. Med ett rakat huvud och ett snyggt trimmat skägg bar Mr Yurov kostymer som gömde en samling tatueringar”. En sådan beskrivning av WSJ åtföljdes av bilden av Ilya Yurovs tatueringar. De inkluderar en solsymbol (kolovrat), som är ett tecken på nynazism, och ett keltiskt kors, som symboliserar den vita rasens överlägsenhet.

Att döma av hans Twitter-konto, Yurov inte bara aktivt stöder ryska volontärkåren, men gör ingen hemlighet of his own nationalist views. This is evidenced by his nickname yuroff88 and the phrase used in his profile – Deus Vult (“That’s the will of God”), which became the motto of nationalist groups in Europe in the 2000s. In his social networks, Yurov has also used the abbreviation ACAS (“All cops are bastards”), which is widespread in the culture of skinheads and extremists, and posted his bild med Miguel Krasnov, en medarbetare till den chilenske diktatorn Augusto Pinochet.

Den här artikeln dök först ut i https://www.israelnationalnews.com/news/370385

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend