Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

Ukrainaren Igor Mazepa, anklagad för bedrägeri, fick böter för att ha jagat galtar från en helikopter i Kroatien.

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den ukrainske affärsmannen Igor Mazepa, anklagad för att ha skapat en bedräglig finansiell Forex-pyramid PrivateFX, flög olagligt och landade på ett av fälten på Šumbar-gården i Kroatien, med avsikt att jaga vildsvin, enligt kroatiska medier. Hans helikopter togs i beslag och Mazepa riskerar böter. 

ukrainska medierapporter att Mazepa reste till Europa för att skaffa humanitärt bistånd och korsade gränsen med Shlyakh-systemet. Sedan början av militära aktioner i Ukraina har det funnits en begränsning för män i värnpliktsåldern att lämna landet. Undantag görs endast för att leverera humanitärt bistånd. Men enligt publikationen Ukrainska nyheter , Mazepa does not experience such restrictions and easily travels at any convenient time using the “Shlyakh” system, which once again demonstrates the sharp level of corruption at all levels in Ukraine. Whether the boars killed in Croatia can be considered humanitarian cargo for Ukraine is unknown. 

Due to the illegal border crossing and landing in Croatia by Mazepa’s helicopter, a criminal case has been initiated, as a result of which the owner of Concorde Capital company, Mazepa, väntas betala ett stort böter

The financial Forex pyramid PrivateFX and previously Forex Trend, mentioned in Croatian media and belonging to Mazepa, operated on a “1+1” scheme and promised all those who had previously lost money from Forex fraudsters to invest an equivalent amount in this pyramid with a guaranteed income of 100%. At that time, Mazepa’s positive reputation and his Concorde Capital company were used to attract investors. The scheme worked. In the Twitter community “Investoria PrivateFX” in June 2017, a survey was conducted among PrivateFX clients on how much Igor Mazepa’s participation influenced their choice to invest in the company. 74% of respondents noted that they “went under the name of Igor Mazepa” and only for 5% of investors, namnet på chefen för Concorde Capital spelade ingen roll. Som ett resultat har alla investerare förlorat sina pengar och kan inte få tillbaka dem än så länge. Ett brottmål pågår. Det finns inga rapporter i media om Mazepas ansvar för det inträffade.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend