Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Påverka investerare, du har inget att förlora än din nerv

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

2022 har hittills inte varit snällt mot investerare. Eftersläpningar i försörjningskedjan, efterfrågeökningar efter Corona, utbredd inflation och ett krig i hjärtat av Europa har fått redan volatila marknader att ta fart. Traditionella intressenter, från privata investerare till riskkapitalister, vidtar försiktighetsåtgärder, omvärderar portföljer och är försiktiga. Stadiga traditionella värdeinvesteringar har återigen kommit att fylla ett utrymme där ambitiösa tillväxtaktier hade kommit att dominera, skriver Merav Galili.

Men även i dessa tumultartade tider finns det en grupp investerare som måste inte sätta på bromsarna. Snarare måste investerare med social påverkan – som kommer från en unik undersektor av finanser som tillhandahåller finansiering till dem som tar itu med sociala och miljömässiga utmaningar – nu sätta foten på gasen och gå vidare.

Anledningen till detta är enkel. Effektinvesterare är inte fokuserade på den explicita summan av kvantifierbar ekonomisk avkastning. Däremot försöker de omdirigera resurser och expertis mot vad FN har kallat Sustainable Development Goals (SDGs). Ett växande antal internationella investerare ser bortom ARR:s slutresultat och uppmuntrar företag att agera ansvarsfullt för att påverka vår värld positivt.

Termerna Environmental, Social and Governance (ESG), Socially Responsible Investing (SRI), Social Impact Investing (SII) och Sustainable Development Goals (SDG) används ofta omväxlande, vilket skapar förvirring. I verkligheten har var och en en distinkt betydelse, med betydande och viktiga nyanser mellan varje term.

ESG, är fokuserat på ett företags policy mot miljömässiga, sociala, etiska och styrande praxis. SRI innebär att lägga till ytterligare tydliga kriterier relaterade till etiska överväganden vid analys av investeringar. SII (social impact investing, eller bara "impact investing" för kort), koncentrerar sig på att fostra företag som sig själva ha en positiv inverkan på sin omgivning. Utmaningen är därför hur man kan skala denna innovation och sprida den till dem som behöver dess fördelar mest.

Faktum är att Sustainable Development Goals (SDG) tillhandahåller en viktig ram, bestående av 17 sammanlänkade globala mål som är utformade för att vara en "blåkopia för att uppnå en bättre och mer hållbar framtid för alla", för att vägleda investeringarnas effekt.


Under de senaste åren har effektinvesteringar från ett innovationshubb och ett tekniskt kraftpaket som Israel visat sig ge ett otroligt värde. Kreativitetens nav gör det möjligt för investeraren att utnyttja starka lokala kopplingar till sociala entreprenörer, innovatörer och investerare, som alla är en del av Israels synergetiska nätverk för nystartade nationer; särskilt inom sektorerna agrotech, hälsa, utbildning och sysselsättning, energi och vatten.

Annons

Ett synergetiskt ekosystem som stärker investeringen kan ytterligare utnyttjas genom att använda en så kallad "inkubations- och distributionsmodell". Detta tar den ackumulerade lokala kunskapen och expertisen från den erfarna investeraren, samtidigt som distributionen påskyndas bland en allians av företag och beslutsfattare i målländerna.


Att integrera socialt påverkande teknologier i projekt genom riskjusterade och effekthöjande finansiella paket kan därför skapa hållbara verksamheter som är väl lämpade för att både generera vinst och ta sig an sociala mål. Viktigt är att de realiserade vinsterna kan då bli återinvesterat med syfte att utöka verksamhetens aktivitet och intensifiera den sociala påverkan. Öka ekosystemet, öka påverkan.

Ett särskilt exempel på en spännande investering som integreras i projekt i detta synergetiska ekosystem är det israeliska agritechföretaget SupPlant.

SupPlant är världsledande inom jordbruks-IOT (Internet of Things). Dess AI-system använder känsliga sensorer för att samla in data från växter och frukter och rapporterar om växtens tillstånd vid varje givet ögonblick till bonden. Systemet analyserar data med hjälp av sofistikerade algoritmer och översätter det till enkla, handlingsbara bevattningskommandon, vilket säkerställer en hälsosam och stabil gröda med minimal vattenförbrukning i realtid.

Vid nöd eller varning larmas bonden och får behandlingsriktlinjer i realtid via sina mobiltelefoner.

SupPlants teknologi sparar bönder i genomsnitt 30 % av vattenutgifterna, vilket ökar skördarna med i genomsnitt fem procent. Denna grundläggande förändring av bevattningsmetoder har potential att spara vatten på en global skala, förbättra produktiviteten och skörden, spara insatser och pengar för bönder från Amerika till Afrika. Det är höjdpunkten för effektinvesteringar. Bara i Kenya drar ungefär 500,000 XNUMX småjordbrukare av majs redan nytta av denna teknik, vilket hjälper dem att undvika missväxt och öka sina skördar.

Det här exemplet är bara en droppe i havet i förhållande till flodvågen av potentiella investeringseffekter. Så när aktiemarknaden är skakig, sjunker tekniska värderingar och avkastningen över hela linjen är oförutsägbar; påverka investeringar måste Fortsätta. Kanske har det nu, mer än någonsin, aldrig varit viktigare att sammanföra den synergetiska kraften av talang, kapital och expertis för att skapa holistiska värdekedjelösningar för världens mest avgörande utvecklingsbehov.

Merav Galili är grundande VD för Menomadin Foundation, en israelisk baserad internationell påverkansfond. Genom sin "blanded finance"-metod är stiftelsen en partner till och en investerare i dussintals sociala och filantropiska påverkansfrämjande nystartade företag och företag i Israel och runt om i världen, som utnyttjar privat och offentligt kapital i utvecklingen och tillämpningen av innovativa modeller och för att skapa hållbara sociala och ekonomiska effekter.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend