Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Anatoly Makeshin, grundare av Njoy Payments, om den nya eran av betalningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Som entreprenör och fintech-investerare, som bygger en startup i Europas förvärvande industri, observerar jag att med den hårdnande konkurrensen mellan säljare och producenter, diversifierar kunderna sättet att spendera sina pengar på olika föremål. Oavsett om det handlar om att köpa en kaffe eller en t-shirt, eller till och med köpa sjukförsäkring och flygbiljetter, har folk vant sig vid att använda lånade medel, vanligtvis i form av utbredda kreditkort - skriver Anatoly Makeshin

Tillgång till lånade medel gör att de kan njuta av varor eller tjänster innan de täcker de lån de får från banker. 

Men strävan efter kundlojalitet och deras medel driver en konkurrenskraftig miljö bland betaltjänstleverantörer som anlitats av företag för att sälja sina erbjudanden. Och Njoy Payments är utan tvekan en dynamisk deltagare i detta accelererande race som tar fart i hela Europa.

Skiftet från traditionella offlinemarknader till onlineförsäljning, en trend som redan var i rörelse, fick ett uppsving under Covid-19-pandemin. Denna kris berövade miljarder människor världen över möjligheten, eller från ett annat perspektiv, lyxen, att handla offline. Även med lättnaden av Covid-19-restriktionerna fortsätter företag att uppleva en konsekvent tillväxt i onlineförsäljning.

För att främja denna tillväxt och uppmuntra köp, även när kunderna inte har hela summan pengar till hands, strävar finansiella tjänster efter att locka kunder med mer bekväma betalningsalternativ. Under det senaste decenniet har många genombrott och höjdpunkter inom betaltjänster online dykt upp. Några av dessa idéer, som kan ha verkat som science fiction för inte så länge sedan, är nu en verklig del av betalningslandskapet. Detta momentum av betalningsinnovation ser ostoppbar ut, vilket gör att företag och deras kunder undrar hur de kommer att utföra betalningar i framtiden.

Jag skulle vilja lyfta fram några disruptiva tekniker som vi inte hade för bara några år sedan. Dessa inkluderar kryptovalutor, superplånböcker, BNPL-tjänster (Buy Now - Pay Later), utökad verklighet och användningen av big data tillsammans med artificiell intelligens. Låt oss ta en närmare titt på var och en av dem:

Kryptovalutor

Alla känner till detta ord, vilket omedelbart för tankarna till Bitcoin. Förutom att vara en av de mest oförutsägbara marknadstillgångarna, blir kryptovalutor ett bekvämt betalningsmedel som fler och fler branschledare försöker införliva i sin dagliga försäljning.

Annons

Många ledande betalningssystem undersöker sätt att utnyttja kryptovalutor och integrera dem i sina betalningssystem. Vissa företag, som stora aktörer som Mastercard, går ännu längre och utfärdar kryptokort. Det är viktigt att nämna att dessa betalningsalternativ också är mycket säkra för kunderna, eftersom känsliga personliga och finansiella uppgifter är mycket skyddade. Detta är en av anledningarna till att det finns så få fall av bedrägliga transaktioner eller dataförlust inom kryptobetalningsbranschen.

Superfina plånböcker

Den växande användningen av termen "super" antyder att det innebär en "alltomfattande" lösning för kunder, som ger tillgång till ett brett utbud av tjänster genom en enda app. Vissa kanske antar att Apple Pay eller Google Pay fungerar som superplånböcker, men i verkligheten gör de det inte, eftersom båda systemen är begränsade av den specifika karaktären hos de operativsystem de är beroende av.

Ett exempel på en äkta superplånbok, som också hjälper till att spåra människors utgifter och erbjuder finansiell rådgivning, är ett koncept som kallas Personlig ekonomisk förvaltning (PFM). Genom att erbjuda PFM-förlängning verktyg, banker och deras kunder kan gynnas ömsesidigt. Banker kan öka kundernas engagemang och nöjdhet, öka intäkterna, minska kostnaderna och få värdefulla insikter om kundernas beteende. Samtidigt kan kunderna förbättra sin ekonomistyrning och uppnå sina finansiella mål.

Köp nu – betala senare (BNPL)

Medan rötterna till BNPL-verksamheten kan spåras tillbaka till 19-talet eller till och med tidigare, fick trenden ett betydande uppsving under det senaste decenniet då fintech-företag integrerade avbetalningsplaner i onlinebutiker. Denna innovation gjorde det möjligt för konsumenterna att dela upp kostnaden och betala fullt ut för köpet senare utan att betala ränta till banken.

Även om detta kanske inte ger upphov till oro för slutanvändarna, är denna typ av kortsiktig finansiering ännu inte felfri för handlare, eftersom det inte finns någon färdig lösning som tillåter delbetalningar samtidigt som de accepterar betalningen inom ett enda avtal.

Det finns dock fortfarande utrymme för BNPL att vidareutvecklas. Till exempel kan denna lösning integreras i varuleveranstjänster, där en kund får BNPL-godkännande och använder pengarna när han fyller i leveransformuläret.

Extended reality (XR)

XR är den nya störande tekniken i världen av onlineförsäljning. Detta är ett verkligt fynd för konsumenter som inte är bekanta med ett företags varumärke och för företag som vill locka nya beundrare genom att bara visa sina produkter på andra. Så här kan det fungera: en person ser en tårta på ett kafé och tar en bild av den med sin smartphone. XR skulle visa priset och göra det möjligt för dem att betala för det direkt, vilket gör livet lättare för kunden och kaféet, vilket kan spara pengar på kassautrustning och till och med personal.

Alternativt kan du föreställa dig att gå nerför gatan och se ett snyggt plagg på en förbipasserande. Ta en bild så får du omedelbart tillgång till varumärket, prisinformation, tillsammans med en klickbar knapp för att betala för det.

Det förvärvande företaget tillhandahåller verktyget för att skanna en produkt, hitta den online och underlätta betalningen, vilket i viss mån liknar att betala online på en marknadsplats

Big data, artificiell intelligens (AI)

Att använda big data och AI kan också vara en positiv störning i världen av onlinebetalningar, särskilt för delbetalningar. Det kan användas för att förbättra poängsättning och introduktionsprocesser. Dessutom kan AI hjälpa till att utveckla betalningar för beställningar med röstkommandon och organisera hur beställningar och betalningar görs och behandlas.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend