Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

EIB ökar stödet till energieffektivitet och gröna energiprojekt i Tjeckien

DELA MED SIG:

publicerade

on

tryckningEuropeiska investeringsbanken (EIB) har förlängt två förmedlade lån i kombination med EU-bidrag bidrags att stödja energieffektivitet och förnybar energi främjas av små och medelstora företag i Tjeckien:

  • EUR 100 miljoner lån till Raiffeisenbak som och
  • EUR 50 miljoner lån till Česká Sporitelna som

Båda lånen väntas dra nytta av den nya SMF energieffektivitet Fönster med syfte att stödja energieffektivitet och generation förnybar genomförs i Tjeckien av kvalificerade bostadsrättsföreningar, energitjänstföretag och andra små och medelstora och medelstora promotorer. Denna EU-bidrag anläggningen kommer att användas för att ge ekonomiskt incitament att stödberättigade projekt samt att finansiera nödvändiga konsultkostnader och administrativa kostnader.

Förutom att rikta energieffektivitet och gröna energiprojekt kommer lånen också användas för att stödja andra projekt som genomförs av små och medelstora företag.

De nämnda lånen har utvecklats inom ramen för Grön IT - med EU-bidrag på 25.2 miljoner euro från Europeiska kommissionen. Några 60% av EU-bidrag har främja investeringsincitament för de slutliga stödmottagarna medan projektrelaterat tekniskt bistånd och administrativa avgifter har stötts av 20% av den totala summan varje .. Landet täckning för detta initiativ har fokuserat på EU: s medlemsstater att har anslutit sig till unionen efter januari 2004 och kandidatländerna från Central- och Östeuropa. Hittills har sju banker i sex länder inblandade (Kroatien, Tjeckien, Ungern, Polen, Rumänien och Slovakien).

Dessa lån är i linje med EIB: s prioritet att tillhandahålla bättre tillgänglighet av långsiktig finansiering, särskilt för små och medelstora företag och medelstora företag. Dessutom kommer de att bidra till att minska effekterna av finanskrisen och stödja tillväxten genom att främja ekonomisk omstrukturering, konsolidering och diversifiering samt öka den långsiktiga konkurrenskraften genom ökad tillgång till långfristiga krediter. För detta ändamål går EIB samman med väletablerade finansieringsinstitut, som Raiffeisenbak as, och Česká Spořitelna som känner till den lokala marknaden och räknar små och medelstora företag och medelstora företag bland sina kunder.

Bakgrund

Europeiska investeringsbanken är den långsiktiga utlåning institution inom Europeiska unionen och ägs av medlemsländerna. Det gör långsiktig finansiering till förfogande för sunda investeringar i syfte att bidra till EU: s politiska mål.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend