Anslut dig till vårt nätverk!

Ministerrådet

Ständiga representanternas kommitté diskuterar restriktiva åtgärder för Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

un_blog_main_horizontalPå begäran av rådet för utrikesfrågor den 22 juli har rådets ständiga kommitté  Representanter diskuterade idag (24 juli) EU:s restriktiva åtgärder med tanke på situationen i östra Ukraina och den illegala annekteringen av Krim.

Kommittén enades om att lägga till ytterligare personer och enheter som ansvarar för åtgärder mot Ukrainas territoriella integritet till listan över dem som omfattas av en frysning av tillgångar och ett viseringsförbud. Detta kommer utöver de för närvarande 72 personerna och två enheter som omfattas av EU:s sanktioner över situationen i Ukraina.

Mötet nådde också en överenskommelse om att utöka utnämningskriterierna. Detta kommer att bana väg för att införa frysningar av tillgångar och viseringsförbud för personer och enheter som aktivt stödjer eller drar nytta av ryska beslutsfattare som är ansvariga för annekteringen av Krim eller destabiliseringen av östra Ukraina. De rättsakter som gör att båda dessa avtal träder i kraft kommer nu att antas genom skriftligt förfarande och kommer att träda i kraft vid offentliggörandet i EU:s officiella tidning, planerad till sen eftermiddag den 25 juli.

Dessutom diskuterade kommittén ytterligare åtgärder för att begränsa handeln med och investeringarna på Krim och Sevastopol. Kommittén hade också ett åsiktsutbyte om resultaten av det förberedande arbete som lagts fram av kommissionen och Europeiska avdelningen för yttre åtgärder om ytterligare riktade åtgärder och förslag till åtgärder, inklusive om tillgång till kapitalmarknader, försvar, varor med dubbla användningsområden och känslig teknik. , inklusive inom energisektorn. Ständiga representanter kommer att återkomma till de två sistnämnda förslagen vid sitt nästa möte den 25 juli.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend