Anslut dig till vårt nätverk!

Vapenexport

#IranianResistance: Ledamöterna uppmanar väst att avbryta stöd för iranska regeringen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Iransk konferens

Många västerländska regeringar, inklusive EU och USA, har varit snabba med att applådera de senaste iranska valen och förklara dem för en framgång. Maryam Rajavi, den tillträdande presidenten för Irans nationella motståndsråd (NCRI) håller inte med om det, skriver Jane Booth och Judith Mischke.

Den 26 februari höll Iran val om platser i det iranska parlamentet och expertförsamlingen.

Maryam Rajavi, liksom flera ledamöter av EU-parlamentet, satt ner för ett möte om valet onsdagen (2 mars) i Europaparlamentet. Den tidigare amerikanska kongressledamoten Patrick Kennedy var också närvarande.

Enligt Rajavi, som har varit den tillträdande presidenten sedan 1993, var dessa val i Iran en bluff. Det fanns inget motstånd mot att kandidaterna kandiderar. Det var en kapplöpning mellan tidigare och nuvarande tjänstemän med ansvar för tortyr och avrättningar i Iran. All opposition diskvalificerades från valet, eftersom alla kandidater var tvungna att bevisa sin lojalitet och träldom till Irans högsta ledare, Ali Khamenei.

Khamenei valdes till högsta ledare av expertförsamlingen 1989. Under hans styre har Rafsanjani-Rouhani-fraktionen kommit till makten som både ledamöter av parlamentet och regimens president.

Under den nuvarande presidenten, Hassan Rouhani, har normerna för mänskliga rättigheter försämrats, sa Anthea McIntyre, en brittisk parlamentsledamot.

Annons

"Du kan se på egen hand att 2,300 XNUMX avrättningar har ägt rum under Rouhani och massakern på folket i Syrien har eskalerat", sade Rajavi.

Gérard Deprez, en belgisk parlamentsledamot, sa att inställningen till Iran inom EU och medlemsländernas regeringar är oroande, och att fördjupade relationer med Iran måste tala om mänskliga rättigheter.

McIntyre betonade starkt att "den iranska regimen behöver väst för att överleva" och därför borde väst, särskilt EU, använda detta eftersom Iran kommer att tvingas anpassa sig till västerländska krav.

“We cannot support the commercial relations or diplomatic relations until executions stop and prisoners are released,” Kennedy declared.

Således gick McIntyre överens om ett brådskande och starkt behov av åtgärder, t.ex. sanktioner, och uppmanade européer att "stå bakom Maryam Rajavi och stödja henne."

Rajavi talade om den iranska regeringens bedrägeri. "Trots att den är den främsta orsaken till instabilitet i regionen, hävdar regimen att den är en förespråkare för diplomati och talar för att lösa problemen i regionen."

Kennedy illustrerade detta med en amerikansk fras, "Om den går som en anka, och den kvacksalver som en anka, så är det en anka." Han hävdar att oavsett vad regeringen kan påstå sig vara, "om den ser fascistisk ut, om den ser teokratisk ut, om den ser ut som en brutal diktatur, så är det en brutal diktatur."

Enligt Rajavi är ett annat skäl förutom rent mänskligt socialt ansvar att sätta stopp för Irans grymma handlingar att detta skulle leda till en bättre kontroll av den nuvarande flyktingkrisen och skulle bidra till att stävja flyktingströmmen.

Hon sa: "Alla migranter som kommer till Europa är Assads fel. Ironiskt nog använder den iranska regimen pengarna den får från väst efter att sanktionerna hävts, för att köpa vapen åt Assads regim. Vapnen används sedan för att mörda folket i Syrien och få en våg av flyktingar att fly till samma västländer.” Rajavi och NCRI föraktar det syriska blodbadet.

Rajavi avslutade sitt passionerade tal med att tillägga: "I hjärtat av den rätta politiken för Iran ligger respekten för det iranska folkets önskan att uppnå demokrati och frihet."

Varje ledamot och Kennedy tackade Rajavi för hennes arbete och McIntyre tillade: "Du är en mycket modig dam!"

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend