Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Infrastruktur för alternativa bränslen: 352 miljoner euro i EU-finansiering för transportprojekt med låga eller nollutsläpp

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har tillkännagett de 26 projekt från 12 medlemsländer som kommer att få finansiering för utbyggnaden av infrastruktur för alternativa bränslen längs det transeuropeiska transportnätet (TEN-T). Denna finansiering uppgår till cirka 352 miljoner euro i form av EU-bidrag under Alternative Fuels Infrastructure Facility (AFIF), under paraplyet Connecting Facility in Europe (MIE) (Connecting Europe Facility), med ytterligare kapital från finansinstitut för att öka effekterna av investeringar.

Dessa projekt kommer att påskynda skapandet av det omfattande nätverk av alternativ bränsleinfrastruktur som är nödvändig för den utbredda användningen av fordon med låga eller nollutsläpp i alla transportsätt. Dagens beslut utgör den andra omgången av AFIF-finansiering för 2023; i mars 2023 hade 189 miljoner euro redan tilldelats.

Transportkommissionär Adina Vălean sa: "De många ansökningar om AFIF-finansiering vi har fått belyser transportsektorns intresse av att fortsätta omställningen till mer hållbara transporter – på vägarna, i himlen och till sjöss. Vår investering på 352 miljoner euro kommer att resultera i ca. 12,000 18 laddplatser, 37 vätgastankstationer och elektrifiering av hamnar och flygplatser, inklusive Rotterdams hamn och XNUMX spanska flygplatser."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend