Anslut dig till vårt nätverk!

Erasmus +

Erasmus+ 2023 årliga arbetsprogram: Kommissionen ökar den årliga budgeten till 4.43 miljarder euro, med fokus på elever och personal från Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har antagit en revidering av det årliga arbetsprogrammet för Erasmus+ för 2023. Programmets totala budget för i år har reviderats uppåt till 4.43 miljarder euro, den högsta årliga finansieringsramen någonsin för Erasmus+-programmet. Den ökade budgeten kommer att förstärka Erasmus + prioriteringar för inkludering, aktivt medborgarskap och demokratiskt deltagande och om gröna och digitala omvandlingar i EU och utomlands.

Det reviderade arbetsprogrammet inkluderar en förhandsbelastning på 100 miljoner euro från Erasmus+-budgeten för 2027, för att stödja projekt som främjar utbildningsverksamhet och underlättar integration av människor på flykt från kriget i Ukraina in i sina nya lärmiljöer, liksom aktiviteter som stödjer organisationer, elever och personal i Ukraina. Finansierade aktiviteter kan sträcka sig från språklig och kulturell integrationskurser och verktyg för språkinlärning riktade till lärare eller inlärare, till stipendier eller allmänt ekonomiskt stöd inom alla Erasmus+-sektorer för elever och utbildare.

Den internationella dimensionen av Erasmus+ stärks med en budgetökning på 31 miljoner euro, som kommer att användas för att stärka mobilitetsprojekt och kapacitetsuppbyggnad inom högre utbildning till stöd för internationella samarbetsprojekt.

Baserat på öppna utlysningar av projektansökningar kan alla offentliga eller privata organ som är verksamma inom utbildning, yrkesutbildning, ungdom och idrott ansöka om finansiering, med hjälp av Erasmus+ Nationella byråer baserad i alla medlemsländer och tredjeländer som är associerade till programmet, och Europeiska genomförandeorganet för utbildning och kultur. Nästa ansökningsomgång, med fokus på samarbetspartnerskap med en extra prioritet på elever, lärare och personal från Ukraina, kommer att öppnas den 22 mars 2023. Erasmus+ skapades för mer än 35 år sedan och är ett av de mest emblematiska EU-programmen och över 13 miljoner personer har deltagit i programmet hittills. Mer information i a pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend