Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

Biden administration syftar till att sänka kostnaderna för sol-, vindprojekt på offentlig mark

DELA MED SIG:

publicerade

on

Solpaneler ses vid Desert Stateline-projektet nära Nipton, Kalifornien, USA 16 augusti 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses vid Desert Stateline-projektet nära Nipton, Kalifornien, USA 16 augusti 2021. Bilden tagen 16 augusti 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden-administrationen planerar att göra federala länder billigare att komma åt för sol- och vindkraftsutvecklare efter att renkraftsindustrin hävdat i en lobbyverksamhet i år att hyrespriserna och avgifterna är för höga för att dra investeringar och kan torpedera presidentens klimatförändringsagenda, skriva Nichola Brudgum och Valerie Volcovici.

Washingtons beslut att se över den federala markpolitiken för projekt för förnybar energi är en del av en bredare ansträngning från president Joe Bidens regering för att bekämpa den globala uppvärmningen genom att öka utvecklingen av ren energi och avskräcka från borrning och kolbrytning.

"Vi inser att världen har förändrats sedan förra gången vi tittade på detta och uppdateringar måste göras," sa Janea Scott, senior rådgivare till det amerikanska inrikesdepartementets biträdande sekreterare för mark och mineraler, till Reuters.

Hon sa att administrationen studerar flera reformer för att göra federala länder lättare för sol- och vindföretag att utveckla, men gav inga detaljer.

Strävan för enklare tillgång till stora federala länder understryker också industrin för förnybar energis glupska behov av ny areal: Biden har ett mål att dekarbonatisera kraftsektorn till 2035, ett mål som skulle kräva ett område större än Nederländerna enbart för solenergiindustrin, enligt analysföretaget Rystad Energy.

Det handlar om ett hyres- och avgiftssystem för federala sol- och vindarrenden som är utformade för att hålla priserna i linje med närliggande jordbruksmarksvärden.

Enligt den policyn, implementerad av president Barack Obamas administration 2016, betalar vissa större solenergiprojekt $971 per hektar och år i hyra, tillsammans med över $2,000 XNUMX per år per megawatt kraftkapacitet.

Annons

För ett nyttoprojekt som täcker 3,000 250 tunnland och producerar 3.5 megawatt ström är det ungefär XNUMX miljoner dollar per år.

Hyrorna för vindprojekt är generellt lägre, men kapacitetsavgiften är högre på $3,800 XNUMX, enligt ett federalt avgiftsschema.

Industrin för förnybar energi hävdar att avgifterna som införs av inrikesdepartementet inte är synkroniserade med privata markhyror, som kan vara under 100 USD per hektar, och inte kommer med avgifter för producerad kraft.

De är också högre än federala hyror för leasingavtal för olje- och gasborrning, som löper på 1.50 USD eller 2 USD per år per tunnland innan de ersätts av en produktions royalty på 12.5 % när petroleum börjar flöda.

"Tills dessa alltför betungande kostnader är lösta kommer vår nation sannolikt att gå miste om att leva upp till sin potential att distribuera hemodlade projekt för ren energi på våra offentliga marker - och de jobb och den ekonomiska utvecklingen som följer med det", säger Gene Grace, chefsjurist. för handelsgruppen för ren energi American Clean Power Association.

Industrin för förnybar energi har historiskt sett förlitat sig på privat areal för att lokalisera stora projekt. Men stora delar av obruten privat mark blir knappa, vilket gör federala landområden till de bästa alternativen för framtida expansion.

Hittills har inrikesdepartementet tillåtit mindre än 10 GW sol- och vindkraft på sina mer än 245 miljoner tunnland federala landområden, en tredjedel av vad de två industrierna förväntades installera i hela landet just i år, enligt Energy Information Administration .

Solenergiindustrin började lobba i frågan i april, när Large Scale Solar Association, en koalition av några av landets främsta solenergiutvecklare – inklusive NextEra Energy, Southern Company och EDF Renewables – lämnade in en petition till Interiors Bureau of Land Management och bad om lägre hyror på nyttoprojekt i landets blåsor i öknar.

En talesperson för gruppen sa att industrin till en början fokuserade på Kalifornien eftersom det är hem för några av de mest lovande solarealerna och för att mark runt stora stadsområden som Los Angeles hade förhöjda bedömningar för hela län, även på ökenarealer som inte lämpar sig för jordbruk.

Tjänstemän på NextEra (NEE.N), Södra (SON), och EDF kommenterade inte när de kontaktades av Reuters.

I juni sänkte byrån hyrorna i tre Kaliforniens län. Men representanter för solenergi kallade åtgärden otillräcklig och hävdade att rabatterna var för små och att megawattkapacitetsavgiften kvarstod.

Advokater för både solenergiföretagen och BLM har diskuterat frågan i telefonsamtal sedan dess, och ytterligare samtal är planerade till september, enligt Peter Weiner, advokaten som representerar solcellsgruppen.

"Vi vet att det nya folket på BLM har haft mycket på sina tallrikar," sa Weiner. "Vi uppskattar verkligen deras hänsyn."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend