Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Tycka om! Europaparlamentets Facebook-sida når en miljon fans milstolpe

DELA MED SIG:

publicerade

on

20131028PHT23223_originalEn miljon medborgare från alla hörn av Europa och utanför följer nu Europaparlamentet på Facebook, vilket gör dess sida till den största Facebook-sidan för någon av de europeiska institutionerna. Men hur började det hela och vad handlar det om?

Parlamentets sida lanserades inför valet till Europaparlamentet 2009 och sedan dess har antalet fans aldrig slutat växa. Med en miljon fans kan den potentiellt nå upp till 135 miljoner människor genom att våra fans delar innehåll med sina vänner. Sidan uppdateras flera gånger varje dag och nya funktioner läggs till regelbundet. Fans kan inte bara gilla, kommentera och dela inläggen, utan de kan också debattera live med parlamentsledamöter om aktuella ämnen under våra frekventa chattar.

Tävlingar är också ett inslag på sidan, den senaste är "redaktören för en dag", där vinnarna skriver inlägg på sidan under plenarmötet i november. Förra årets vinnare av en annan tävling som anordnades bjöds in till EU:s Nobels fredsprisfestligheter i Oslo och Strasbourg.

En miljon är ett stort landmärke, och det hade inte kunnat uppnås utan er, människorna som följer vårt konto, så tack, säger Europaparlamentet!

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend