Anslut dig till vårt nätverk!

Demokrati

Gemensamt uttalande från EU: s höga representant Catherine Ashton och kommissionär Štefan Füle om resultaten av Georgiens presidentval

DELA MED SIG:

publicerade

on

A6EC436F-ADAD-481D-A7B5-DDB8FEA1CB2A_mw1024_n_sVice ordförande för kommissionen och Unionens höga representant för utrikes- och säkerhetspolitik Catherine Ashton och Utvidgningen och den europeiska grannskapspolitiken Kommissionär Štefan Füle, har gjort följande uttalande:

“We congratulate President-Elect Giorgi Margvelashvili on his victory in Sunday’s election for the new President of Georgia. Furthermore, we congratulate the Georgian people on this demonstration of their country’s strong democratic credentials. We welcome the preliminary report of the OSCE/ODIHR-led International Election Observation Mission.

“We call on President-Elect Margvelashvili to work with the Prime Minister and government, with the Parliament including opposition parties, and with civil society, in an inclusive and multi-partisan spirit with a view to taking forward Georgia’s ambitious programme of reforms and institution building.

“On the eve of the Eastern Partnership Summit in Vilnius, which will mark a significant step forward in EU-Georgia relations, we look forward to continued close cooperation with Georgia on our ambitious mutual agenda of political association and economic integration.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend