Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Nästa steg: EU utmärkelser miljoner euro 575 forskare mitt i karriären

DELA MED SIG:

publicerade

on

bilderEuropean Research Council (ERC) har idag (14 januari) valt ut 312 toppforskare i sin första Consolidator Grant-tävling. Denna nya finansiering kommer att göra det möjligt för forskarna att konsolidera sina egna team och att vidareutveckla sina bästa idéer. Utvalda projekt inkluderar: att använda en geokemisk klocka för att förutsäga vulkanutbrott, att utforska effekterna av mörk materia och mörk energi på gravitationsteori, kontrollera ansvar, ansvar och risk i situationer där uppgifter delegeras till intelligenta system, och undersöka rollen av genetiska och miljömässiga faktorer i embryohjärnans ledningar. Den totala finansieringen i denna omgång är 575 miljoner euro, med ett genomsnittligt beviljat bidrag på 1.84 miljoner euro, upp till ett maximum på 2.75 miljoner euro (mer information här.).

Forsknings-, innovations- och vetenskapskommissionär Máire Geoghegan-Quinn sa: "Dessa forskare gör banbrytande arbete som kommer att föra fram vår kunskap och göra skillnad för samhället. ERC stöder dem i ett nyckelögonblick där finansiering ofta är svår att få tag på. : när de behöver gå vidare i sin karriär och utveckla sin egen forskning och sina egna team."

ERC kallar toppforskare av vilken nationalitet som helst som är baserade i eller är villiga att flytta till Europa. I denna utlysning delas anslag ut till forskare av 33 olika nationaliteter, som är värdar för institutioner i 21 olika länder runt om i Europa, där nio av dem är värdar för fem stipendier eller fler. När det gäller värdinstitutionerna ligger Storbritannien (9 anslag), Tyskland (62) och Frankrike (43) i täten. Det finns också forskare på institutioner i Nederländerna, Schweiz, Spanien, Italien, Israel, Belgien, Sverige, Österrike, Danmark, Finland, Portugal, Grekland, Ungern, Irland, Turkiet, Cypern, Tjeckien och Norge. När det gäller forskarnas nationalitet ligger tyskar (42 anslag) och italienare (48) i topp, följt av franska (46), brittiska (33) och holländska (31) forskare. (se statistik här.).

Mer än 3,600 24 förslag lämnades in till denna första separata ERC Consolidator Grant-tävling. Andelen kvinnor bland de framgångsrika kandidaterna i denna utlysning (2012 %) ökade jämfört med motsvarande grupp i mitten av karriären i 22.5 års startanslagsutlysning (39 %). Medelåldern på de utvalda forskarna är XNUMX år.

Cirka 45 % av de utvalda bidragstagarna är inom området "Fysik och teknik", 37% inom "Life Sciences" och nästan 19% inom "Social Sciences and Humanities". Bidragstagarna valdes ut genom peer review-utvärdering av 25 paneler bestående av kända forskare från hela världen.

Bakgrund

På grund av ökande antal inlämningar har ERC Starting Grant-programmet sedan 2013 delats i två: ERC Starting Grant, riktat till forskare med minst 2 och upp till 7 års erfarenhet efter sin doktorsexamen; och det nya ERC Consolidator Grant för forskare med över 7 och upp till 12 års erfarenhet efter sin doktorsexamen. Den tidigare utlysningen av Starting Grant (2012) hade två delströmmar ("starters" och "consolidators"), vilket motsvarade den nuvarande uppdelningen. Efterfrågan på Consolidator Grants ökade med 46 % i år, jämfört med motsvarande grupp av sökande 2012.

Annons

ERC Consolidator Grant i korthet:

  • För toppforskare oavsett nationalitet och ålder, med över 7 och upp till 12 års erfarenhet efter doktorsexamen, och en vetenskaplig meritlista som visar mycket lovande.
  • Baserat på ett enkelt tillvägagångssätt: 1 forskare, 1 värdinstitution, 1 projekt, 1 urvalskriterium: excellens.
  • Värdinstitution bör vara baserad i det europeiska forskningsområdet (EU:s medlemsstater plus länder som är associerade med EU:s forskningsprogram). Inga konsortier. Ingen medfinansiering krävs.
  • Finansiering: upp till 2.75 miljoner euro per bidrag i upp till fem år.
  • Inbjudningar att lämna förslag: publiceras årligen. Se uppdaterad information om kommande samtal här.

Anslagen i den här senaste tävlingen kommer att tillåta de utvalda forskarna att bygga sina egna forskarlag, med totalt uppskattningsvis 1100 postdoktorer och doktorander som ERC-teammedlemmar. ERC:s bidragssystem riktar sig till toppforskare oavsett nationalitet, baserade i eller villiga att flytta till Europa.

Europeiska forskningsrådet grundades 2007 av EU och är den första paneuropeiska finansieringsorganisationen för utmärkt spetsforskning. Från 2007 till 2013, under EU:s sjunde ramprogram för forskning (FP7), var ERC:s budget 7.5 miljarder euro. Under det nya ramprogrammet för forskning och innovation (2014–2020), Horisont 2020, har ERC en kraftigt ökad budget på mer än 13 miljarder euro.

Mer information

Exempel på projekt finansieras i denna ERC Starting Grant-tävling

Statistik för denna ERC Starting Grant-tävling

Lista över alla utvalda forskare efter värdinstitutionens land

ERC: s webbplats

Horizon 2020

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend