Anslut dig till vårt nätverk!

Digital Society

Kroes välkomnar Europaparlamentets godkännande av handlingsplanen för e-hälsa

DELA MED SIG:

publicerade

on

eHälsaEuropeiska kommissionens vice ordförande Neelie Kroes välkomnade idag (14 januari) Europaparlamentets stöd för handlingsplanen för e-hälsa som tar itu med hinder för full användning av digitala lösningar i Europas hälso- och sjukvårdssystem. Ledamöterna röstade idag om en resolution till stöd för planen att förbättra hälsovården till förmån för patienterna, ge patienterna mer kontroll över sin vård och få ner kostnaderna. (ser IP / 12 / 133 och MEMO / 12 / 959).

Neelie Kroes välkomnade omröstningen och sa: "Jag vill tacka Pilar Auyso för hennes positiva inställning till handlingsplanen för e-hälsa för 2012-2020. Hennes betänkande och parlamentets stöd understryker och stärker EU:s gemensamma vision om e-hälsa. Jag välkomnar särskilt Parlamentets insisterande på vikten av interoperabilitet mellan e-hälsosystemen och behovet av att kommissionen tar en ledande roll i upprättandet av internationella standarder och ett EU-ramverk för interoperabilitet för e-hälsa.Kommissionen kommer att arbeta med dessa under resten av mandatet.

"Klart sagt kommer eHälsa bara att ha en framtid i Europa om våra hem, sjukhus, vårdcentraler och offentliga tjänster kan ansluta till prisvärda höghastighetsinternetanslutningar. eHälsa behöver ultrasnabbt bredband. För detta behöver vi en uppkopplad kontinent och vi behöver en starkare inre marknad för telekom. Jag ser fram emot stödet från parlamentsledamöterna i detta under de kommande veckorna."

Bakgrund

Kommissionen presenterade handlingsplanen för e-hälsa 2014–2020 som svar på 2009 års begäran från medlemsländerna. För att förbereda den nya planen körde kommissionen en offentligt samråd I 2011. De En digital agenda för Europa omfattar tre specifika åtgärder om e-hälsa som syftar till en omfattande spridning av telemedicin, patienters tillgång till sina hälsodata och interoperabilitet.

Trots den ekonomiska krisen växte den globala telemedicinmarknaden från 9.8 miljarder USD 2010 till 11.6 miljarder USD 2011, medan den globala mHealth-marknaden kommer att växa till 17.5 miljarder euro per år 2017. Vissa EU-regeringar spenderar upp till 15 % av sina budgetar för vården.

I september 2013 presenterade kommissionen ett lagstiftningspaket för en "Connected Continent: Building a Telecoms Single Market" för att bygga en uppkopplad, konkurrenskraftig kontinent och möjliggöra hållbara digitala jobb och industrier (IP / 13 / 828 och MEMO / 13 / 779). I synnerhet syftar paketet till att stärka telekomsektorn och främja offentliga och privata investeringar i höghastighetsbredbandsinternet."

Annons

Mer information

Handlingsplan för e-hälsa och personalens arbetsdokument, personalens arbetsdokument om telemedicin:

EU:s policy för e-hälsa

@EU_eHealth, #eHälsa

IP / 13 / 828 PM på den anslutna kontinenten

kommissionens förslag på Ansluten kontinenten reglering

Webbplats på Connected Continent: en enda telekommarknad för tillväxt och jobb

Hashtag: #ConnectedContinent

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend