Anslut dig till vårt nätverk!

Bio

Cinema Movie Review: The Wolf of Wall Street (2013)

DELA MED SIG:

publicerade

on

The-Wolf-of-Wall-Street-Trailer7aSkrivet av: Tom Donley

Borta Gonzo

”Ingen sympati för djävulen; kom ihåg det. Köp biljetten, ta resan...och om det ibland blir lite tyngre än vad du tänkt dig, ja...kanske krita bort det till påtvingad medvetandeexpansion: Ställ in, freak out, bli slagen." Hunter S. Thompson

Martin Scorseses Vargen i Wall Street (2013) är inget annat än Hunter S. Thompsons Skräck och avsky i Las Vegas i en anpassad kostym. Båda berättelserna återberättar historien genom det berusade sinnet hos den kriminella huvudpersonen som är på jakt efter en oåtkomlig destination: The American Dream. Istället för Las Vegas slarviga, solbrända kaskad, kastas vi in ​​i betongdjungeln i New York City – staden känd för sin brist på omsorg och medkänsla. Men vilken dröm är det, frågar du dig? Drömmen om att bli vansinnigt rik. Så rikt, så snabbt att det omöjligt kunde vara sant och definitivt inte lagligt. Sälj din själ för en förtidspension. Varför se ditt barn när du kan se din yacht? Planen är att lura luren. Sedan när du fångas, förneka det hela.

Martin Scorsese har bevisat sin förmåga att överskrida genrer genom sin förmåga att fånga sin publiks uppmärksamhet vid varje tur. I Vargen i Wall Street, Scorsese har återigen slagit sig ihop med sin vanliga titelkortskådespelare, Leonardo DiCaprio (The Departed (2006), Smakämnen Aviator (2004), Shutter Island (2010), och Gangs of New York (2002)) för femte gången och skapade sin mörkaste komedi hittills. I båda Smakämnen Aviator och Shutter Island, DiCaprio fick i uppdrag att spela den maniska sociopaten. Istället för att spara sin egen urin eller välja att bli mentalpatient slår Dicaprio ut den ur parken med sin förvirrande och drogberikade skildring. Kom bara ihåg att hela den här historien är baserad på fakta.

Jordan Belfort (DiCaprio) är en ung man som försöker skapa sig ett namn på Wall Street. Inte långt efter att ha förlorat sitt jobb för ett stort välrenommerat företag, snurrar han av och skapar en ny investeringssektor. Den här sektorn utnyttjar Belforts största tillgång som är hans förmåga att sälja till människor genom att utnyttja en del av psyket där människor är mest sårbara – deras förhoppningar och drömmar. Han lurar de som letar efter en god deal. Affären som är för bra för att vara sann. De som bara har några tusen i besparingar och ingen pension i sikte. Belfort vet att människors girighet så småningom kommer att överta deras förmåga att tänka kritiskt och när de gör det kommer han att vara där redo att kasta sig.

När drömmarna väl har plundrats kan det roliga börja. Fester och droger. Kvinnor och båtar. Ibland, Vargen i Wall Street känns mer som en reklam för kokainbruk. Behöver skjuts? Kokain. Behöver du sälja fler aktier? Kokain. Behöver du något för att jämna ut dina kvaaluder? Kokain. Kokain – mirakeldrogen. Jag skulle säga att cola borde få en stödjande skådespeleri för hur mycket den gav till bordet.

Annons

Snart nog börjar drogerna tynga folks omdöme och dåliga (dvs mer olagliga) beslut fortsätter att fattas. Belfort bestämmer sig för att förgrena sig. Han skapar ett monster i sin egen bild: ett företag på Manhattan som handlar med öreaktier. Han diversifierar sina skulder genom att öppna offshorekonton. Framgången publiceras, men till skillnad från Belforts godtrogna "investerare" vet FBI när en investering är för bra för att vara sann och kan känna lukten av det bortskämda köttet som blir över från "The Wolf".

Min favoritscen är när FBI-agenten (Kyle Chandler) konfronterar Belfort på sin miljondollaryacht för en tillfällig diskussion om varför FBI har varit så intresserad av Belforts affärer. För att måla scenen, när FBI-agenten Patrick Denham och hans partner väl välkomnas ombord, finns det två tunt klädda kvinnor, en buffé och alla drinkar du kan tänka dig. Det som börjar som en slentrianmässig diskussion förvandlas till en diskret och fräck muta av Belfort, och FBI:s "aww-schucks"-mentalitet visar sig vara en del av tricket. Belfort inser att han skruvat ihop och tappar lugnet.

Ändå, för Belfort är det enda brottet att åka fast. Han börjar skylla på andras svagheter och dumhet för hans eventuella undergång. Att aldrig en enda gång ta på sig skulden för att ha fördunstat miljoner i andras pensionsfonder. Hans hot och raka brist på medkänsla är alltid sakkunnigt placerad i framkant. Trots all beröm som DeCaprio har fått, känner jag att mycket mer behöver gå till regissören.

Scorsese innehåller två scener som är helt oförglömliga. I deras minutiösa utsvävningar är du osäker på om du ska skratta eller vara äcklad. Quaaludes anstiftar katastroferna. Båda scenerna är lika strama och oroande som Jonah Hills tänder; samtidigt är scenerna så väl koreograferade att Scorseses syn lyser. Energin hoppar från skärmen och ner i ditt knä (eller upp i näsan).

Även om berättelsen når otroliga höjder, är det inte förrän det finns en olämplig överdos av droger som filmen lyckas uppnå sin febernivå. Saker och ting nyss upp och individers sanna färger kommer fram när pengarna börjar ta slut.

Berättelsens rena vansinne har Gonzo i märgen. Över galenskapen finns en berättelse som brottas med sin moral. Men du inser helt enkelt att historien inte har någon moral. Det finns ingen själ. Det är inget annat än en livlig helgpromenad genom öknen och in i styrelserummet. Ändå är det en drog du inte kommer att glömma.

180 min.

För mer kvalitet filmrecensioner, gå till Picturenose.com.

newlogo

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend