Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Åsikt: Ukraina är i tårar - hård ståndpunkt måste tas mot den ryska militära ockupationen

DELA MED SIG:

publicerade

on

A0147D06-399D-43AC-9540-F58541D7A5D2_mw1024_n_sAv Olesya Gavryluk

Ukraina uppmanar EU och det internationella samfundet om stöd och engagemang inom ramen för Budapestmemorandumet från 1994.

Som ett etniskt centrum för enastående semesterorter förtjänar Krim en välmående utveckling av turismen, snarare än att förstöras av rysk militär invasion.

Under flera dagar har ryska väpnade militära styrkor anlänt till den autonoma republiken Krims territorium och hävdat att de är där "för att skydda rysktalande medborgare i den autonoma republiken Krim och stabilisera situationen". De har tvingat ukrainska militära enheter att överlämna sina vapen, samt att ta bort ukrainska flaggor och installera ryska flaggor.

I århundraden har Ukraina varit ett multinationellt land och under självständighetsåren har ingen enskild minoritets rättigheter diskriminerats eller kränkts, särskilt i den autonoma republiken Krim. Dessutom kom de infödda krimtatarerna äntligen tillbaka till det etniska landet Krim och återställde den välförtjänta freden och välståndet efter Stalins våldsamma och massiva deportation till Centralasien. För att ersätta de deporterade infödingarna, återbosatte Stalin ryssarna på Krim, och dessa behandlades och respekterades som infödda bröder av de lokala ukrainarna.

Krimtatarernas ledare, Refat Chubarov, är övertygad om att invasionen av Ryska federationen i den autonoma republiken Krim liknar scenariot med massmord på krimtatarer. Ukraina är mångkulturellt, flerspråkigt och mångsidigt och måste förbli enat!

Dussintal protestaktioner mot den ryska ockupationen ägde rum under den första helgen i mars i alla Ukrainas städer, inklusive den autonoma republiken Krim och andra större städer i EU. Det har krävts att kriget ska stoppas och sanktioner införs mot Ryska federationen.

Annons

Den 1 mars använde ryska soldater som ockuperade territoriet våld mot fredliga demonstranter, inklusive barn - i århundraden har den ukrainska befolkningen kämpat för självständighet, frihet och välstånd och historiskt lidit under den ryska ockupationen, men aldrig tidigare har de förts till deras knän.

Den ukrainska befolkningen minns rysk aggression genom historien, inklusive hungersnöden 1932-1933, då 20 miljoner människor dog. I ukrainska minnen finns Stalins terrors fasor och massmorden på den ukrainska underrättelsetjänsten. Ukrainare kommer nu alltid att minnas morden som Janukovich-regimen organiserade 2014, då professorer, läkare, arkitekter, advokater, författare, diplomater och studenter dödades.

Ryska massmedia framställer ukrainare som extremister eller nationalister – genom historien har den ukrainska befolkningen varit fredlig, vänlig och öppen. Den älskar sitt hemland och kämpar för europeiska värderingar, frihet och välstånd. Varje ukrainare respekterar det förflutna för att stolt gå in i framtiden...

Ukrainare vill inte ha ett krig med sina ryska bröder, men de skulle skydda sitt land, som ännu inte är perfekt utvecklat, mångsidigt och flerspråkigt, men åtminstone fritt och enat.

Den ukrainska befolkningen gråter – de uppmanar EU och det internationella samfundet till en hård ställning mot den ryska militärockupationen i Ukraina.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend