Anslut dig till vårt nätverk!

Anslutning

Åsikt: Vi måste stå för Ukraina tillsammans!

DELA MED SIG:

publicerade

on

Av Olesya Gavryluk

"The Russian Federation has declared war on Ukraine… it is no longer considered as a neighbour, or a friend or a brother; it is a cruel aggressor, occupant and invader…”

The world must be concerned about Russia’s ongoing armed military intervention in the Autonomous Republic of Crimea. The Russian armed military units, which have arrived with  expansionists plans, have already been two days in Crimea. The functioning of Crimea’s airport, parliament and border services have been blocked – the Russian invasion of Ukraine has begun…

Ukraina är fortfarande i sorg och kommer ihåg 100 hjältar som har mördats i kampen för EU: s värderingar, en framgångsrik framtid och mot Janukovichs regim, där 500 också 'försvunnit' och 2,000 skadades.

Det georgiska scenariot bör inte upprepas - ukrainare måste stå enade.

På 1March 2014 förklarade EU att under det 21st århundradet är denna våldsamma invasion, som har inträffat på den europeiska kontinenten, oacceptabel; EU: s medlemmar bör stå för skyddet av Ukraina. Problemen i den autonoma republiken Krim bör lösas med avseende på Ukrainas enhet, suveränitet och territoriella integritet. Alla brott mot dessa principer är oacceptabla. Mer än någonsin behövs återhållsamhet och en känsla av ansvar.

Ukraina består av två nationer - ukrainare och Krim-tatarer. De senare har det enda ensamma moderlandet, det vill säga Krim, där de har uppnått fred efter 25 år av brutal utvisning. Dessutom är Krim-tatarer etniska bröder till turkar. Den 1 mars 2014 bekräftade Turkiet, som medlem av Nato, officiellt sin beredskap att stå med Krim.

Annons

Massa "No War" -demonstrationer ägde rum under helgen över hela Ukraina och i stora europeiska städer, inklusive Bryssel. Dessutom har allvarliga sanktioner krävts mot den ryska ockupationen av Ukraina, vilket bryter mot internationell lag och måste leda till den ryska federationens fullständiga politiska och ekonomiska isolering.

Dessutom bör EU och USA införa sanktioner för att uttrycka sin upprördhet över rysk aggression, vilket inkluderar att eliminera Rysslands medlemskap i G8 och G20, ta bort Rysslands medlemskap om WTO, annullera amerikanska visum till medlemmar av den ryska regeringen och ledande partimedlemmar, inklusive alla familjemedlemmar, liksom förbud mot import av teknik med dubbla användningsområden till Ryssland, som kan hjälpa till att utveckla sina väpnade styrkor.

Och den sista efterfrågan är att frysa tillgångarna och öppna en utredning av penningtvättaktiviteter som bedrivs av ryska tjänstemän i USA.

För första gången under 23-årens ukrainska självständighet har utestående krav på ukrainsk enhet uttalats. Dessutom har ledare meddelat allmän mobilisering i landet. Under helgen har parlamentsledamöter i det ukrainska parlamentet hållit extraordinära nödsammanträden om uppsägning av det bilaterala fördraget om stationeringen av Svartahavsflottan i den autonoma republiken Krim, uppsägning av alla gasavtal med Ryssland samt uppsägning av vänskap, samarbete och partnerskap mellan Ukraina och Ryssland.

Ukraina har uppmanat Förenta nationerna till ett omedelbart säkerhetsråd för rysk aggression mot Ukraina.

Ukrainas parlament uppmanar medlemmar i Budapest Memorandum of 1994 för omedelbar säkerhetsåtgärd för att avbryta den ryska aggressionen på Ukrainas territorium.

Ukrainare vill inte krig, utan fred och välstånd! Ukrainska medborgare måste hålla sig förenade och beslutsamma! Härlighet till Ukraina!

Vi måste stå för Ukraina tillsammans!

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend