Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

EU föreslår en strategi för ansvarsfull handel för mineraler från konfliktområden

DELA MED SIG:

publicerade

on

bilderEU:s höge representant (HR) för utrikesfrågor och säkerhetspolitik Catherine Ashton och handelskommissionär Karel De Gucht föreslog idag (5 mars) ett integrerat EU strategi för att stoppa vinster från handel med mineraler som används för att finansiera väpnade konflikter. Åtgärdspaketet kommer att göra det svårare för väpnade grupper i konfliktdrabbade och högriskområden att finansiera sin verksamhet genom utvinning av och handel med mineraler. Fokus för tillvägagångssättet är att göra det lättare för företag att köpa tenn%

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend