Anslut dig till vårt nätverk!

Brott

#Fängelse: Senaste siffrorna om europeiska fångpopulationer

DELA MED SIG:

publicerade

on

fängelseDet senaste Europarådets årliga straffstatistik – känd som SPACE-rapporterna – presenterades vid en mediabriefing på Europarådets kontor i Bryssel tisdagen den 8 Mars 2016.

Rapporterna inkluderar omfattande land-för-land-data om fångpopulationer från hela Europarådets 47 medlemsländer.

Några av de viktigaste resultaten inkluderar följande:

  • Trots en långsam minskning av överbefolkningen förblev Europas fängelser nära kapaciteten under 2014, med över 1,6 miljoner människor totalt;
  • Den genomsnittliga kostnaden per intagen och dag 2013 var 99 euro, från 2,68 euro per dag i Ukraina till över 200 euro per dag i länder inklusive Nederländerna, Norge och Sverige); den totala kostnaden för 45 fängelseförvaltningar var över 27 miljarder euro;
  • Överbeläggning är fortfarande ett problem i 1 av 4 fängelseförvaltningar, inklusive i Ungern (142 interner per 100 tillgängliga platser), Belgien (129), Grekland (121), Frankrike (114.5) och Italien (109.8);
  • I genomsnitt representerade utländska fångar 21.7 % av den totala fångbefolkningen, från under 1 % i Polen till över hälften i länder inklusive Schweiz (73 %), Grekland (59.3 %) och Österrike (50.1 %). i genomsnitt var 34.6 % av de utländska fångarna från EU-länder;
  • I genomsnitt utgjorde självmord 21 % av dödsfallen på kriminalvårdsanstalter 2013, bl.a. 92 % i Norge, 63 % i Frankrike, 46 % i Sverige, 41 % i Tyskland och 35 % i England/Wales; 34 % av fångarna som begick självmord satt i förvar och 5 % var kvinnor.

Statistiken presenterades av huvudforskaren professor Marcelo Aebi från universitetet i Lausanne. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend