Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Tunisia: Ledamöterna tillbaka tullfri import av tunisisk olivolja med EU: s producent garantier

DELA MED SIG:

publicerade

on

oliverLedamöterna röstade nödåtgärder i lag på torsdag för att hjälpa Tunisien ekonomi genom att importera 70,000 ton av sin jungfruolja tullfritt i 2016 / 17, efter att ha lagt garantier för EU: s producenter olivolja. Dessa inkluderar en halvtidsutvärdering av effekterna av åtgärderna, att uppdatera dem om de visar sig vara skadligt, och se till att importen spåras från början till slut. Det akuta kvoten godkändes av 500 röster för 107, med 42 nedlagda röster.

“The adoption of these emergency measures is good news for Tunisia, which is facing very serious difficulties. Increasing the zero-duty olive oil quota, without increasing total export volumes, will provide essential help for Tunisia, and is not likely to destabilize the European market. What is at stake here is the success of Tunisia’s transition to democracy, which is vital not only for Tunisia but for Europeans”, said rapporteur Marielle de Sarnez (ALDE, France) after the vote.

Omröstningen följer rådets överenskommelse om att ta upp parlamentets begäran om ytterligare garantier. Dessa inkluderar en halvtidsutvärdering, ett löfte om att uppdatera de åtgärder om de skadar EU: s producenter olivolja, a ‘tracking clause’ obligation to ensure that all olive oil under the quota is obtained entirely in, and transported directly from, Tunisia, and also deleting the possibility of ‘contemplating’ the prolongation of  the emergency measures beyond the initial two years.

Texten måste fortfarande formellt godkännas av EU-rådet. Det kommer att träda i kraft 20 dagar efter offentliggörandet i Europeiska unionens officiella tidning, när de två medlagstiftarna har undertecknat den under april plenum.

Läs detaljer om nödåtgärder

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend