Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Railways: Endast genom att vistas i EU järnvägs jobb försörjningsindustrin vara säkra, varna Labour

DELA MED SIG:

publicerade

on

rail-paketetJobb inom järnvägsförsörjningsindustrin kommer att vara i fara och sektorns framtid kommer att hotas om Storbritannien lämnar Europeiska unionen, varnade arbetsledamöter i dag (9 juni).

Europaparlamentet kommer i dag att rösta om en resolution om den europeiska järnvägsförsörjningsindustrins konkurrenskraft som inkluderar uppmaningar till Europeiska kommissionen att ta fram en integrerad och sammanhängande industripolitisk strategi och idéer om hur man kan hålla en hög tillverkningsnivå i Europa knutna till ett bredare återindustrialiseringsarbete.

Det kommer när ordföranden för Hitachi, som gör nya tåg för linjerna East Coast, Great Western och Scotrail, varnade för att lämna EU skulle tvinga företaget att "tänka om" sin brittiska verksamhet och jobb.

Jude Kirton-Darling MEP, Labours Europaparlamentets talesman för järnvägsförsörjningsindustrin, sa till ledamöterna: "Det var med verklig stolthet som jag deltog i öppningen av Hitachi Rail Europes tågproduktionsanläggning i Newton Aycliffe i höstas förra året.

"En verklig framgångssaga om vad vi borde främja i nordöstra när det gäller interna investeringar och lokalt jobbskapande – all heder till lokalsamhället, fackföreningsrörelsen, County Durhams investeringsteam och den lokala parlamentsledamoten Phil Wilson som arbetar tillsammans för att attrahera järnvägsproduktion tillbaka till den plats där de första persontågen någonsin byggdes.

"På måndag den här veckan gjorde ordföranden för Hitachi det klart att, trots respekten för de brittiska medborgarnas demokratiska rättigheter, skulle Brexit tvinga oss [Hitachi] och liknande företag att tänka om, eftersom vi fortfarande har en europeisk vision och skulle vara missgynnade förföljer det från Storbritannien.

”Det betyder mindre investeringar och färre välbetalda, högutbildade jobb i min region.

Annons

"För den europeiska järnvägsleverantörsindustrin anger dagens rapport utmaningarna för sektorn, men för den brittiska produktionen och dess arbetskraft är ingenting så brådskande som att stanna kvar i EU på Juni 23. "

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend