Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EPP Grupp uppdrag att Grekland backar gemensam EU-lösning på migrerande kris

DELA MED SIG:

publicerade

on

image2En delegation från EPP-gruppen har avslutat ett undersökningsuppdrag om situationen för flyktingar i Grekland. Deras parlamentsledamöter träffade de grekiska myndigheterna och EU-representanter som arbetar i området för att utvärdera det europeiska svaret på den nuvarande migrationskrisen och genomförandet av avtalet mellan EU och Turkiet för hantering av migrationsströmmar.

Ledamöterna, som besökte flyktinglägret Elliniko samt Moria hotspot, insisterade på att ett europeiskt svar är nödvändigt för att hantera denna kris.

EPP Group Vice-Chairman responsible for legal and home affairs, Esteban González Pons, said: “Greece is now more prepared to receive immigrants and is working together with the European agencies, with NGOs and UNHCR. Also, the agreement between the EU and Turkey is working and has reduced the number of immigrants reaching Greek coasts.

“However, real collaboration between all EU member states is needed, because immigrants not only reach Greek territory, but are in Europe as a whole. This tragedy affects all countries.”

“The migration issue is primarily a European problem. The slow relocation process across Europe raises great concerns about the future of refugees in the overburdened member states,” added Greek MEP Eliza Vozemberg, outlining that: “What we have witnessed in the refugee camps in Greece is an emergency situation, which needs to be tackled in the spirit of solidarity.

"Vi är alla överens om att uttalandet från EU och Turkiet är till hjälp för att fortsätta att bryta smugglarnas affärsmodell och erbjuda migranter ett alternativ till att utsätta sina liv på spel. EPP-gruppen står enade för en gemensam europeisk lösning”, tillade hon.

Jeroen Lenaers, Agustín Diaz de Mera och Teresa Jiménez-Becerril ledamöter av Europaparlamentet var också medlemmar i EPP-gruppens delegation till Grekland.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend