Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU: s prioriteringar för 2017: Vad #EuropeanParliament har uppnått hittills

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska unionen fokuserar i år på att leverera resultat inom områden som är viktiga för alla européer. EU-institutionerna har kommit överens om en uppsättning prioriteringar som sträcker sig från att öka e-handeln till att skydda miljön och stärka gränserna. Fyra månader in på året, kolla in vilka stora lagstiftningsförslag som parlamentsledamöterna redan har godkänt.

I slutet av 2016 undertecknade Europaparlamentet, rådet och kommissionen för första gången en gemensam förklaring som innehåller en förteckning över lagstiftningsförslag som bör prioriteras under det kommande året. EU-institutionerna lovade att prioritera sex nyckelområden:

  • Sysselsättning och tillväxt;
  • sociala Europa;
  • säkerhet;
  • migration;
  • den digitala inre marknaden, och;
  • energi och klimatförändringar.

Ta reda på mer om särskilda lagstiftningsakter identifierade i dessa områden.
Ett stort antal förslag har redan behandlats av parlamentet. När det gäller säkerhet godkände parlamentsledamöterna ett förslag om att utvidga omfattningen av vad som utgör terrorismrelaterade brott i hela EU, kriminalisera förberedande handlings som att träna för att begå terroristattacker och att resa utomlands för att gå med i en terroristgrupp. Nya regler införa systematiska kontroller mot databaser på alla som går in i eller lämnar EU godkändes också. Dessutom stödde parlamentsledamöterna hårdare kontroller på blankskjutande och inaktiverade vapen för att se till att de inte hamnar i fel händer.

Att bygga en blomstrande digital marknadsplats kräver att man kan möta den ökande efterfrågan på mobildata. Med detta i åtanke röstade parlamentsledamöterna för gör 700 MHz-bandet tillgängligt för nästa generations mobilt internet. De klarade också det sista hindret till slutet av roaming genom att fixa tak för de avgifter som telekom kan ta ut av varandra.

Parlamentet antog sin ståndpunkt om reformen av EU’s emissions trading scheme, vilket bör förbättra EU-marknaden för koldioxidkrediter och skapa incitament för företag att investera i grönare teknik. Ett åtgärdspaket för att minska deponering av avfall och öka återvinningen fick också ledamöternas stöd. I dessa två frågor behöver parlamentet fortfarande nå en överenskommelse med rådet om den slutliga texten till lagstiftningen.

Ledamöterna förhandlar också med medlemsländerna i rådet om steg för att skärpa penningtvättslagstiftningen, skydda säkerhet för gasförsörjningen och etablera en EU:s asylbyrå med fler befogenheter jämfört med det befintliga europeiska stödkontoret för asylfrågor.

Mer information

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend