Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#UKTillverkare ser ljusare utsikter när världsekonomin växer

DELA MED SIG:

publicerade

on

EEF, som representerar brittiska tillverkare, reviderade upp sin prognos för fabriksproduktion i år till 1.3% från 1.0% för tre månader sedan efter att dess medlemmar rapporterade kraftiga order i sin senaste kvartalsundersökning.
Utsikterna för nästa år är mindre ljusa, med prognosen för fabrikstillväxten att avta till 0.5 % under 2018 – även om detta är en mindre nedgång än EEF tidigare förutspått.
"Även om tillväxten och förtroendet inte har slagits ur spåret av det snabba valet, är det inte lätt att segla härifrån," sade EEF-ekonomen Lee Hopley och lyfte fram stigande råvarukostnader, kompetensbrist och otillräckliga investeringar.
Britterna går till valurnorna på torsdag i ett nationellt val som premiärminister Theresa May kallar för att stärka sin parlamentariska majoritet innan hon inleder två års samtal om att lämna EU.
En av majs huvudprioriteringar är att återta makten att stävja migration från EU och mer än halvera det årliga nettoinflödet av invandrare till Storbritannien till mindre än 100,000 2019 per år. kommer att begränsa Storbritanniens möjlighet att exportera till EU efter landets utträde XNUMX.
"Det är viktigt att vi förblir öppna för affärer och förhandlar fram nya handelsavtal med EU och andra nyckelmarknader så att internationella marknader förblir öppna och tillgängliga så snart Brexit är slutfört", säger Tom Lawton, partner på revisionsbyrån BDO, som sponsrar EEF:s kvartalsundersökning.
Förra kvartalet rapporterade EEF:s medlemmar robust tillväxt och måndagens undersökning visade att de förväntade sig att den skulle fortsätta under innevarande kvartal, trots officiella data som visade en mycket svagare utveckling under de tre första månaderna i år.
Separata siffror från Markit/CIPS Purchasing Managers Index förra veckan visade att tillverkningsaktiviteten växte i sin snabbaste takt på tre år i april och maj. Till skillnad från PMI antydde EEF-data att detta leddes av export, inte bara inhemsk efterfrågan.
Medan pundets svaghet sedan förra årets Brexit-omröstning spelade en roll, var en större faktor starkare tillväxt i Asien, Nordamerika och kontinentala Europa, sa EEF.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend