Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

Toppkockar och sommelierer samlas i Bryssel för #SuperiorTasteAwards2017

DELA MED SIG:

publicerade

on

I år anordnade International Taste & Quality Institute (iTQi) – det ledande internationella certifieringsorganet dedikerat till att certifiera överlägsen smakande mat och dryck, sina Superior Taste Awards 2017 den 14 juni i Bryssel, skriver Brysselbaserad journalist Margarita Chrysaki, Kandidatexamen och magisterexamen i statsvetenskap.

Ungefär 135 europeiska toppkockar och sommelierer sammansätter dess jury och utvärderade 1.989 83 inskickade produkter från 1.372 länder, varav endast 70 XNUMX belönades efter att ha fått en poäng över XNUMX %. Under ceremonin tilldelades dessa produkter en «Superior Taste Award» med en, två eller tre gyllene stjärnor, liknande Michelinguiden för gastronomi. Slutligen ägde en livetestsession rum från Alan Coxon, en berömd TV-kock och brittisk TV-presentatör.

Bland de beviljade företagen för vilka deras produkter har fått mer än 70 % av den sensoriska utvärderingen tack vare deras utmärkta smakkvalitet fanns tre grekiska familjeföretag.

"Det är ett internationellt erkännande som kommer att hjälpa oss att samarbeta med många internationella företag", säger Angeliki Petrou, kvalitets- och RnD-chef för Petrounuts. "Alla känner till denna utmärkelse på grund av dess transparenta process genom utvärdering av en produkt". Petrounuts hasselnötsproduktion av familjen Petrou syftar till självförsörjning och produktion av ekologiska råvaror och är belägen i staden Agia, 35 km öster om Larisa i Grekland.

"Konsumenter kan förstå den goda eller dåliga kvaliteten på en produkt" betonar Lamprini Portokalidis, RnD Manager för Portokalidis Family. "Människor bryr sig om kvaliteten på de produkter de köper. Därför är iTQi-utmärkelsen den största garantin, biljetten för att visa dem att din produkt är erkänd för sina gustativa egenskaper!” avslutar hon. Portokalidis Family har bland annat fått en stor tradition för sina traditionella pajer och belönades i år för tre produkter, varav en fick 3 gyllene stjärnor och de andra två två gyllene stjärnor.

"iTQi Superior Taste Award ger mervärde till vår verksamhet", säger Alex Kipouros försäljningschef för CHRISANTHIDIS SA, ett företag välkänt för sina kourabies (sockrad bulle) en traditionell grekisk och 100 % handgjord produkt producerad i N. Karvali – Kavala i Grekland. ”Nuförtiden är konkurrensen stor inom industrisektorn, men i slutändan väljer konsumenterna bara produkter av utmärkt kvalitet. ITQi är den högsta utmärkelsen för den bevisade exceptionella kvaliteten på vår produkt och öppnar för oss dörrarna för den globala marknaden.”

Dessutom tilldelas produkter som har erhållit 3 gyllene stjärnor under tre år i rad Crystal Taste Award. Diamond Taste Award delas ut till produkter som tilldelats tre stjärnor sju gånger av olika juryer under de senaste 10 åren. Detta är den högsta utmärkelsen tillägnad produkter med beprövad konsistens i exceptionell kvalitet.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend