Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Storbritanniens maj försöker lindra #Brexit-rädslan vid nytt företagsråd

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens premiärminister Theresa May kommer att leda en diskussion om Brexit och ekonomin vid det första mötet i ett nytt företagsråd på torsdagen (20 juli), ett försök att bygga om broar med företag som är oroade över Storbritanniens utträde ur EU.

Efter att ha förlorat de regerande konservativas parlamentariska majoritet vid ett illa dömt val förra månaden, har May ökat ansträngningarna för att engagera sig i näringslivet efter att några företag kritiserat hennes regering för att inte ta itu med deras oro över Brexit.

Många företag har uppmanat regeringen att pressa EU att komma överens om ett tydligt och långt övergångsarrangemang efter att Storbritannien lämnar blocket 2019 för att hjälpa dem att fatta investeringsbeslut.

Mötet markerar ett skifte för May, vars tidigare medhjälpare hade velat bryta vad de ansåg var en alltför mysig relation mellan storföretag och regering innan hennes auktoritet försvagades vid valet i juni.

"Theresa May kommer i morgon att vara ordförande för det första mötet i ett nytt företagsråd, som kommer att ge en direkt länk till näringslivet om regeringens Brexit-strategi, samt titta på bredare frågor som utvecklingen av en modern industristrategi och steg för att öka nationens ekonomi, säger Mays talesman.

Rådet skulle träffas regelbundet och dess rolllista skulle ändras på "rullande basis för att säkerställa bred representation över olika sektorer och branscher över tiden", tillade talesmannen.

Vid sidan av det nya affärsrådet kommer det att hållas regelbundna möten med Storbritanniens fem främsta handelsorganisationer som leds av finansminister Philip Hammond, näringsminister Greg Clark och brexitminister David Davis för att fokusera på brexit.

Annons

Ralf Speth från Jaguar Land Rover, John Pettigrew från National Grid, Paul Manduca från M&G Investments, Luke Johnson från Risk Capital, Kathryn Parsons från Decoded, Dave Lewis från Tesco, Roger Carr från BAE Systems och Vivian Hunt från McKinsey skulle också delta. , sade talesmannen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend