Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Storbritannien kan förlora 40,000 XNUMX investeringsbanker efter #Brexit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens finanssektor kan förlora upp till 40,000 2019 investeringsbankjobb under de närmaste åren om den inte gör en mjukare överenskommelse vid sin avgång från Europeiska unionen, enligt en ny rapport från konsultföretaget Oliver Wyman. Bankerna planerar för närvarande för ett värsta scenario där de förlorar tillgången till den europeiska inre marknaden när Storbritannien lämnar blocket XNUMX, eftersom de säger att de inte har tid att vänta på att se hur Storbritanniens samtal med Bryssel utvecklas.

Citigroup (CN), Amerikanska banken (BAC.N) Och Morgan Stanley (MS.N) samt Storbritanniens Barclays (BARC.L) har alla under den senaste månaden angett att de håller på att slutföra planer på att etablera dotterbolag inom EU.

"Bankerna arbetar på "no regrets", som ökar valmöjligheterna men inte kostar så mycket vare sig att genomföra eller att vända, säger Matt Austen, brittisk chef för finansiella tjänster på Oliver Wyman.

"När man väl kommer till punkten att lägga in balansräkning och kapital i en enhet blir den mer engagerad. Ekonomin börjar verkligen bita när banker börjar använda finansiella resurser."

Dessa initiala drag kunde se till att omkring 12,000 17,000 till 40,000 XNUMX bankjobb flyttade från London, men med ett antal problem, inklusive kring clearing, som fortfarande återstår att klubba, kan den siffran mer än fördubblas till XNUMX XNUMX, uppskattade konsultföretaget.

Grossistbanksektorn, som inkluderar försäljning och handel och investeringsbanker, sysselsätter cirka 80,000 XNUMX personer i Storbritannien, enligt Oliver Wyman, så baserat på den siffran kan ungefär hälften av dessa jobb flyttas.

Annons

Oliver Wyman varnade i oktober i en rapport beställd av branschens huvudlobbygrupp TheCityUK att 75,000 10 jobb kan försvinna från Storbritannien om finansföretag, inklusive försäkringsbolag och kapitalförvaltare, förlorade rätten att sälja sina tjänster fritt över hela Europa, vilket skulle kosta regeringen upp till XNUMX miljarder pund i förlorade skatteintäkter.

Men för närvarande väntar bankerna på att implementera planer för att flytta ett betydande antal människor, och fokuserar istället på att se till att de har rätt juridiska och operativa ramar för att göra affärer i EU om Storbritannien misslyckas med att förhandla fram ett gynnsamt exitavtal, säger bankchefer.

"De flesta strävar efter att minimera kostnader och störningar genom att flytta så lite som möjligt i första hand," sa Oliver Wyman.

De största globala bankerna i London har hittills indikerat att cirka 9,600 XNUMX jobb kan komma att komma till kontinenten under de kommande två åren, enligt offentliga uttalanden och information från industrikällor.

"Om du vill flytta folk före mars 2019, realistiskt sett är det senaste du har råd att vänta nästa sommar, kanske till och med tidigare," sa Austen.

Konsultföretaget uppskattade också att 30 till 50 miljarder dollar (22.73 till 37.88 miljarder pund) av extra kapital kan behövas för att stödja nya europeiska enheter, motsvarande 15 till 30 procent av det kapital som för närvarande är avsatt till regionen av grossistbanker, vilket kan slå 2 procent av sin avkastning på eget kapital.

"Det finns en risk att bankernas kapitalbehov kan vara ännu högre, till exempel om de misslyckas med att uppnå eftersökt reglerande behandling (från EU:s tillsynsmyndigheter) i frågor som interna modellgodkännanden och behandlingen av stora exponeringar mellan företag. "

"Med tanke på att avkastningen på eget kapital i europeisk grossistbanksverksamhet redan ligger under hindret för många spelare, kommer dessa nya utmaningar från Brexit att väcka svåra frågor om lönsamheten för vissa aktiviteter på medellång sikt", sa konsultföretaget.

"Vissa banker kan till och med välja att dra tillbaka kapacitet från den europeiska marknaden som helhet och omdistribuera till andra regioner, som Asien eller USA."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend