Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#WyclefJean uppmanar #Europeiska parlamentet att omfamna #internet, inte förstöra det

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den världsberömda artisten Wyclef Jean uppmanar europeiska politiker att inte riva ner internet och hävdar att musiker har det "kollektivt bättre ekonomiskt och marknadsföringsmässigt på grund av internetplattformar".

”Lösningen på Internets utmaningar är inte att riva det, det är att bygga ovanpå det. Det är för många fingrar som pekas och för få produktiva konversationer." sa Wyclef Jean.

Wyclef argumenterar för att parlamentsledamöter bör förkasta argumenten om att plattformar som Soundcloud, Vimeo och YouTube skapar ett "värdesgap" för kreatörer, och se att musiker och internetleverantörer kan "samarbeta sig och göra musikgemenskapen bättre för alla".

Artister under kollektivet Create.Refresh ansluter sig till Wyclef Jeans vädjan till parlamentsledamöterna att omfamna och förbättra internet, snarare än att försöka blockera och hindra det.

"Upphovsrättsdirektivet kommer att tvinga onlineplattformar att censurera yttrandefriheten online under sken av att skydda artister. Men Wyclef Jeans erfarenhet, och den från tusentals andra kreatörer över hela Europa, visar att vi har mer att vinna på att arbeta tillsammans med plattformar, snarare än att stå i vägen för framsteg”, säger Julian Stark, en författare och filmregissör som är en del av i kampanjen Create.Refresh.

"Vi tackar Wyclef Jean för att han stod upp mot denna skadliga lagstiftning. Oavsett om den är avsedd eller inte, kommer denna lag att förhindra uppladdning och delning av innehåll online och vi ber parlamentsledamöter att avslå den nu.”

Veckans omröstning om upphovsrättsdirektivet utgör ett hot mot det öppna internet som vi känner det. Kreatörer, artister och musiker riskerar att få sin förmåga att remixa, göra om och skapa kraftigt begränsad av drakoniska lagar utformade för att skydda just dessa artister. Create.Refresh och Wyclef Jean kämpar för lagar som kommer att hjälpa artister att tjäna mer pengar och hjälpa fans att skapa och dela mer musik.

Annons

Direktivet om upphovsrätt på den digitala inre marknaden är för närvarande under överläggning i Europeiska unionen och innehåller ett förslag om att tvinga onlineplattformar att skanna användaruppladdningar och förhindra uppladdning av allt potentiellt upphovsrättsskyddat som begränsar uppladdningen av remixer och parodier.

En opinionsartikel av Wyclef Jean publicerades i Politico argumenterar mot den föreslagna reformen av upphovsrättsdirektivet. Åsiktsartikeln finns här. 

Create.Refresh är ett kollektiv av europeiska konstnärer och organisationer som kämpar för yttrandefriheten för alla skapare, stora som små. Kampanjen motsätter sig lagar som censurerar mångfalden av idéer, stödjer relationen mellan skapare och deras publik, och syftar till att starta en konversation kring upphovsrätt som är rättvis för alla.

Artikel 13 i upphovsrättsdirektivet skapar en skyldighet för tjänsteleverantörer i informationssamhället att övervaka och filtrera allt som europeiska medborgare laddar upp till innehållsdelningstjänster. I praktiken kommer onlineplattformar att behöva implementera effektiv teknik för innehållsigenkänning för att förhindra att verk eller innehåll som identifierats av rättighetsinnehavarna blir tillgängliga på deras tjänster.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend