Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

#Ekonomiska faktorer som kan påverka Forex Trading

DELA MED SIG:

publicerade

on

Forex, även känd som utländsk valuta eller valutahandel är en av de mest omsatta marknaderna i världen idag. Forex trading tillåter investerare att spekulera i förändringar i valutastyrka över en tidsperiod, handla valutor och köpa och sälja mot varandra. Vinst får handlare när de drar nytta av fluktuationer i växelkursen mellan olika valutor, och spekulerar till exempel om det brittiska pundet kommer att gå upp eller ner, i förhållande till en annan valuta, såsom euron eller amerikanska dollarn. Forex trading klassas som en form av spread betting, eftersom spread betting hänvisar till en form av derivathandel där handlaren inte tar ägandet av den underliggande tillgången utan bara spekulerar i dess värde. Denna typ av handel har vuxit i popularitet och uppmuntras ytterligare av flera online-handelsplattformar som ger enkel tillgång till marknaden. Dessutom finns ett antal plattformar, City Index är ett av de populäraste, erbjuder till och med möjligheten att skapa demokonton för spread betting för att få en riktig känsla av marknaden och vad den faktiskt innebär.

 

Forexmarknaden drivs främst av makroekonomiska faktorer som kommer att påverka handlarnas beslut och värdet av en valuta vid varje given punkt. En nations nuvarande ekonomiska hälsa kommer alltid att vara en stor avgörande faktor för värdet på dess valuta. Denna ekonomiska hälsa påverkas av många olika händelser och information som förändras dagligen, vilket förklarar varför Forex-marknaden handlar 24/7.

 

Trenderna och nuvarande handelsnivåer mellan nationer påverkar valutamarknaderna. Handelsnivåerna fungerar som en indikator på de varor som efterfrågas från en viss nation. Om en nation vid en viss tidpunkt har många varor eller tjänster som är i hög efterfrågan i en internationell miljö; då skulle detta vanligtvis antyda ett starkt valutavärde och en ökad användning av den valutan. Till exempel, om köpare vill ha många varor och tjänster från Storbritannien måste de konvertera sin befintliga valuta till pund sterling för att göra sina inköp. Detta skulle då resultera i en ökad efterfrågan på det brittiska pundet, när dess värde ökar.

 

Annons

Den politiska miljön inom ett land går långt för att bestämma den ekonomiska utsikten för den nationen och därför vad det uppskattade värdet på deras valuta. Det är viktigt att valutahandlare övervakar de politiska nyheterna och händelserna i vilket land som helst och håller utkik efter eventuella statliga initiativ, till exempel för att minska utgifterna för en viss bransch och överväga hur detta kan påverka värdet på deras valuta. Till exempel, när ett val är på gång i ett land kan detta ofta ha stor inverkan på valutavärden. Ett exempel är Brexit-omröstningen inom Storbritannien, då man röstade för att lämna EU värdet av pundet sjönk till sin lägsta nivå sedan 1985, på grund av upplevd ekonomisk osäkerhet.

 

Det är viktigt för alla valutahandlare eller alla som funderar på att börja valutahandel att komma ihåg att marknaden i första hand drivs av ekonomiska faktorer; som själva påverkar värdet och styrkan hos valutan i en given nation. Ekonomiska utsikter för en nation är den viktigaste påverkande faktorn på valuta. Därför är det viktigt att vara medveten om faktorer tillsammans med indikatorer som kan påverka marknaden; och se upp för dem.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend