Anslut dig till vårt nätverk!

Konferensen för perifera kustregioner i Europa (CPMR)

EU-länder kan fånga 56% mer fisk om ministrarna slutade överfiske i Atlanten vatten säger #Oceana #AGRIFISH #StopOverfishing #CFPReality

DELA MED SIG:

publicerade

on

Forskning från Oceana visar att Danmark, Frankrike och Storbritannien skulle registrera de högsta ökningarna i ton fisk om ministrarna följde vetenskapliga råd när de fastställde fångstbegränsningar för 2019 vid ett EU-möte idag (17 december).

EU skulle kunna öka mängden fisk som landas från nordöstra Atlanten och Nordsjön med 56 %, upp till mer än 5 miljoner ton, om morgondagens Ministerrådet godkänner fångstbegränsningar i linje med vetenskapliga råd. En studie av Oceana visade att återhämtningen skulle ta mindre än tio år och att Danmark, Frankrike, Storbritannien[1], Nederländerna och Spanien skulle gynnas mest. Ministrarna är under press när de står inför den slutliga nedräkningen till 2020, där alla totala tillåtna fångster (TAC) enligt den gemensamma fiskeripolitiken måste fastställas på ett hållbart sätt.

”Av alla problem som våra hav står inför är överfiske ett av de enklaste att lösa. EU:s ministrar har de vetenskapliga data de behöver och mandatet att följa dem: de behöver bara fatta ett beslut med tanke på samhället och inte bara redarna, säger Oceana Europes verkställande direktör Lasse Gustavsson.

”Oceanas forskning visar att ekologi och ekonomi kan gå hand i hand. Varje affärsplan som ignorerar en potentiell tvåsiffrig tillväxt på mindre än ett decennium skulle bara vara löjlig. Vi hoppas att ministrarna tänker längre än den mandatperiod de tjänar till förmån för haven och samhället, säger Gustavsson.

Analysen bygger på antalet Fångande data plattform, en omfattande undersökning som släppts av Oceana om de potentiella ekonomiska fördelarna med ett hållbart fiske i EU. För närvarande är 4 av 10 fiskbestånd överfiskade i Atlantens vatten, vilket har lett till mindre fisk i detta viktiga fiskeområde än under tidigare decennier.

Andra resultat om de socioekonomiska fördelarna med att få ett slut på överfiske i dessa EU-vatten inkluderar:

  • Volymen av landningar kan öka från 3.23 miljoner ton till 5.04 miljoner (56 % mer).
  • Värdet på landningar kan gå upp från 3.42 miljoner euro till 5.25 miljoner euro (53 % mer).
  • Jobben inom fiskeindustrin kan öka från 36,437 49,456 till 36 XNUMX (XNUMX % fler).

Oceanastudien täcker 81 % av EU:s fiskeflottas totala landningar i nordöstra Atlantens vatten, så de faktiska ökningarna skulle vara högre än siffrorna ovan.

Annons
 

Läs mer: Gemensamma icke-statliga rekommendationer om fiskemöjligheter för 20

#AGRIFISK #Sluta Överfiska #CFPRreality

Facebook: www.facebook.com/oceana.europe Twitter: @oceanaeurope Instagram: oceanaeurope

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend