Anslut dig till vårt nätverk!

albanien

Albanien, Ungern, Malta och Turkiet bland de viktigaste yttranden som antagits av #VeniceCommission

DELA MED SIG:

publicerade

on

Albanien, Ungern, Malta och Turkiet bland centrala yttranden som antagits av Venedigkommissionen

Årets sista plenarsession för Europarådets Venedigkommission innehöll flera högprofilerade yttranden, bland annat för Albanien, Ungern, Malta och Turkiet. 

Venedigkommissionens juridiska experter finner att premiärministerns makt i Malta överskuggar i stor utsträckning andra statliga organ, inklusive presidenten, parlamentet, ministerkabinettet, rättsväsendet och ombudsmannen. Även om experterna hyllar den senaste rättsliga reformen som ett "steg i rätt riktning", riskerar alltför många kvarvarande obalanser rättsstatsprincipen i Malta.

Ett gemensamt yttrande från OSSE-Europarådets Venedigkommission fastställer att eftersom en särskild immigrationsskatt enligt lag XLI i ungerska lag kränker yttrandefriheten och föreningsfriheten bör den upphävas.

Dessutom finner Venedigkommissionen att ett utkast till yttrande om utkast till grundlagsändringar av albanien att möjliggöra granskning av politiker inte ger tillräcklig vägledning och garantier och kan leda till maktmissbruk. Samtidigt som Venedigkommissionen erkänner det legitima syftet att avlägsna brottslingar och deras inflytande från styrelseformer och politiskt liv, uttrycker Venedigkommissionen oro över att bristen på rättslig klarhet och säkerhet beträffande omfattningen och genomförandet av det föreslagna granskningsförfarandet skulle kunna leda till allvarliga konsekvenser för dessa personers rättigheter. omfattas av det.

Slutligen kritiserar en annan gemensam Venedigkommission och OSSE:s yttrande sena ändringar av vallagarna i Turkiet. Att ändra viktiga delar av röstningslagstiftningen i Turkiet – bara några veckor före valet i juni, och på ett förhastat och icke-inkluderande sätt – var problematiskt och stred mot internationella standarder, enligt yttrandet.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend