Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Ny EU-kommissionsordförande måste ta itu med #rasism

DELA MED SIG:

publicerade

on

Inför Europaparlamentets omröstning om den nominerade ordföranden för EU-kommissionen, Ursula von der Leyen, den 16 juli, lyfter European Network Against Racism (ENAR) behovet av brådskande åtgärder för att bekämpa rasism i EU.  

Karen Taylor, ordförande för European Network Against Racism, sa: "I en tid av ökande rasistiskt våld, ihållande diskriminering och rasojämlikhet måste EU-kommissionens ordförande ha ett starkare, mer offentligt engagemang för att ta itu med rasism och arbeta för ett säkrare, mer lika Europa för alla. Respekt för mänsklig värdighet och mänskliga rättigheter, jämlikhet och rättsstatsprincipen hotas alltmer i Europa – nu mer än någonsin behöver vi EU:s ledare för att upprätthålla dessa grundläggande värderingar.” 

Detta innebär att prioritera antirasism och diskrimineringspolitik, ett tydligt åtagande att hålla medlemsländerna ansvariga för brott mot EU-lagar för att bekämpa rasistisk brottslighet och diskriminering, och att förbättra rasmångfalden inom Europeiska kommissionens personal och ledarskap.   

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend