Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

EU bör inte lyssna på lagstiftare som vill stoppa #Brexit – brittisk tjänsteman

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU:s ledare borde inte bry sig om brittiska lagstiftare som säger att de kan stoppa Brexit, sade en hög brittisk regeringskälla på måndagen (26 augusti), och upprepade premiärminister Boris Johnsons linje att Storbritannien kommer att lämna blocket den 31 oktober med eller utan ett avtal. skriver William James.

Storbritannien har ännu inte kommit överens med Europeiska unionen om villkoren för dess avgång, vilket ökar utsikterna för en opåverkad utresa som förväntas störa flödet av varor och människor vid den brittiska gränsen.

Vissa brittiska lagstiftare – inklusive medlemmar av det regerande konservativa partiet – är rädda för att en "no-deal exit" skulle utlösa långsiktig och omfattande ekonomisk skada, och har lovat att göra allt som krävs för att förhindra en sådan – till Johnsons förtret.

"Vi åker den 31 oktober med eller utan ett avtal. Europeiska ledare borde inte lyssna på de mycket felaktiga budskapen från vissa parlamentariker som tror att de kommer att stoppa Brexit, säger tjänstemannen, som talade på villkor att han var anonym.

Tjänstemannen talade i den franska badorten Biarritz vid sidan av ett möte med ledare för gruppen av sju ledande världsekonomier.

Tidigare omröstningar i det brittiska parlamentet har indikerat att det finns en liten majoritet för att blockera en utgång utan avtal, även om det är oklart om de kommer att ha möjlighet att framgångsrikt omintetgöra Johnsons plan.

Medan Johnsons regering är stenhård på att parlamentet inte kan fördröja eller vända Brexit, överväger lagstiftare flera alternativ, allt från ett misstroendevotum mot regeringen till att anta lagar som kräver att premiärministern begär mer förhandlingstid från EU.

Johnson och hans anhängare anklagar de som är emot en avtalslös Brexit för att undergräva Storbritanniens förhandlingsposition och dess möjligheter att säkra eftergifter i sista minuten från EU.

Annons

Johnson sa i Biarritz på söndagen (25 augusti) inför samtalen med EU-rådets ordförande Donald Tusk att Storbritannien inte lagligen skulle vara skyldig skilsmässoräkningen på 39 miljarder pund om de lämnade utan en överenskommelse.

EU-diplomater kommer att övervaka det brittiska parlamentet noga när det åter sammanträder den 3 september för att bedöma om lagstiftare kan ta alternativet utan avtal från bordet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend