Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU investerar för att förbättra vägförbindelsen mellan #Hungary och #Slovakia

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

EU investerar 552.6 miljoner euro för att utöka motorvägen M30 och ansluta staden Miskolc i Ungern och staden Tornyosnémeti, vid gränsen till Slovakien. Detta Sammanhållningsfonden fonden~~POS=HEADCOMP investeringar gör att trafiken kan gå snabbare, förbättra trafiksäkerheten och minska trängseln. Projektet kommer att närma sig den europeiska transportnätplanen, känd som "Via Carpathia", som förbinder Östersjön med Svarta och Egeiska havet. Kommissionär för utbildning, kultur, ungdom och idrott Tibor Navracsics (avbildad) sa: ”Denna vägtrafik var efterlängtad och kommer direkt att gynna de en miljon invånarna i Borsod-Abaúj-Zemplén-området, med snabbare, säkrare och bekvämare reseförhållanden. I slutändan kommer Ungern och Slovakien att dra nytta av de positiva utsläppen av bättre anslutningsmöjligheter när det gäller jobb, tillväxt, turism och handel. ” EU-finansierade arbeten inkluderar byggandet av en 60 km lång motorvägsträcka och 48 broar. Byggandet kommer att involvera lokala företag och bör slutföras i februari 2022.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend