Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Investeringsplan: Första # EIB-finansiering av #SolarEnergy-projekt i #Poland  

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska investeringsbanken (EIB) undertecknade den 27 maj sitt första lån till ett företag som bygger och driver solenergianläggningar i Polen. EU-banken kommer att låna ut 82 miljoner PLN (cirka 18 miljoner euro) till Energy Solar Projekty sp.zo.o. för uppförande och drift av 66 småskaliga, oberoende solcellsanläggningar.

The plants are expected to generate around 65.6 MW, enough energy to supply 19,000 households, and help reduce 47,000 tonnes of carbon dioxide each year. The financing deal is guaranteed by the European Fund for Strategic Investments. Economy Commissioner Paolo Gentiloni said: “The financing agreement signed today to build these solar energy plants is excellent news both for Poland’s economy and its environment. The European Green Deal will be at the heart of our efforts to rebuild our economies after the coronavirus pandemic and Poland should continue to make use of all the EU support on offer.”

Pressmeddelandet är tillgängligt här.. Från och med april 2020 har investeringsplanen för Europa mobiliserat 478.4 miljarder euro i investeringar i hela EU, inklusive 21 miljarder euro i Polen, och stöttat 1.17 miljoner nystartade företag och små och medelstora företag.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend