Anslut dig till vårt nätverk!

Diet

Kommissionens förslag till ny matdistribution skolsystemet

DELA MED SIG:

publicerade

on

iStock_000023562789SmallPå 30 januari förväntas Europeiska kommissionen lägga fram ett förslag till ett nytt europeiskt skolsystem för distribution av mat (färsk frukt och grönsaker, inklusive bananer och drickmjölk) till skolbarn.

The new proposal aims at addressing the current decline in children’s consumption of fresh fruit and vegetables and milk, and poor nutrition, as well as to combat persistent obesity.

Under the slogan ‘Eat well – Feel good’, the new From Farm to School scheme will put greater focus on educational measures to improve children’s awareness of sustainable healthy eating habits, environmental issues, farming and the variety of farm produce available. It will strengthen the link between the farming community and wider school environment while promoting healthy eating habits.

Bakgrund

Förslaget sammanför två nuvarande skilda distributionssystem (respektive för frukt och grönsaker och mjölk) med en förstärkt pedagogisk komponent.

On Thursday 30 January, Agriculture and Rural Development Commissioner Dacian Cioloş will present the proposal in a midday briefing in the Commission’s press room. A press release and a memo will be available on the day. Commissioner Cioloş is also expected to attend a fruit and milk distribution in a school in the surroundings of Brussels during the week (to be confirmed). Information on the School Fruit scheme:

Information om skolmjölksprogrammet

Annons

Information om kommissionär Cioloş

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend