Anslut dig till vårt nätverk!

Sjukdomar

#ZikaVirus: Evolva utökar sin nootkaton forskning för att inkludera myggor som överför Zika

DELA MED SIG:

publicerade

on

Mygga Zika Malaria

Evolva meddelar att den expanderar sitt nuvarande arbete med de amerikanska Centers for Disease Control (CDC) till forskning nootkaton effektivitet i fästing kontroll att innefatta en ytterligare fokusering på myggor, inklusive de som sänder Zika, chikungunya, denguefeber och West Nile-virus. CDC forskning har visat nootkaton både stöter bort och dödar gula febern mygga, Aedes aegypti, och den svarta ben fästing, Ixodes scapularis som sänder borrelia.

Nootkaton kan utvinnas i små mängder från huden av grapefrukt eller barken av Alaska gula ceder (även känd som Nootka cypress) Eller har framställts i industriell skala från bryggning via jästfermentation. Evolva och CDC är partners i gemensam utveckling av insektsbekämpning som innehåller nootkaton baserat på Evolva jäsning teknik. Nootkaton har potential för användning mot några av de viktigaste leddjur vektorer för mänskliga patogener, inklusive Ixodes tick vektorer för borrelia ochAedes mygga vektorer chikungunyaen, denguefeber, och Zika virus.

Evolva närvarande utför alla nödvändiga säkerhets- och effektstudier för att få nootkaton godkänts av US Environmental Protection Agency initialt som en repellent mot den svarta ben tick, myggor och andra mål insekter i USA. Evolva undersöker också andra geografiska områden.

Evolva började bedöma nootkaton förmåga att stöta bort och / eller döda Aedes aegypti mygga, huvud mygga vektor ansvarig för spridningen av Zika virus, när den globala folkhälsoområdet, som leds av Världshälsoorganisationen (WHO), slog larm om sprida och konsekvenserna av Zika virus. De WHO har sedan förklarat Zika virus ett globalt hot mot folkhälsan. Preliminära studier på nootkaton har utförts i USA och Europa. Ytterligare bekräftande undersökningar kommer snart att vara igång i USA.

Nootkaton verkar ha en verkningsmekanism som skiljer sig från för närvarande använda bekämpningsmedel och därför skulle kunna vara värdefullt för att mildra resistens mot bekämpningsmedel i mygga vektorer. Nootkaton sker redan i den naturliga miljön och har en etablerad meritlista som en smak och doft ingrediens, ger attraktiva egenskaper i flera avseenden.

"Utöver de fästingar som överför borrelia, tror vi att nootkaton skulle kunna spela en viktig roll i den globala svar på spridningen av Zika virus", säger Evolva vd Neil Goldsmith. "Vi ser fram emot ett utökat samarbete med USA: s regering hälsomyndigheter."

Annons

Bakgrund

Evolva

Evolva är världsledande inom hållbara, jäsning baserade strategier för ingredienser för hälsa, välbefinnande och näring. EVOLVA produkter omfattar stevia, resveratrol, vanillin, nootkaton och saffran. Samt att utveckla sina egna proprietära ingredienser, Evolva distribuerar även sin teknik för partners, vilket ger dem en konkurrensfördel och delning i avkastningen som de gör.

nootkaton

nootkaton är en citrus ingrediens som är karaktäristiskt associerad med grapefrukt. Det kan extraheras i små kvantiteter från grapefruktens hud eller barken från den gula cedern i Alaska (även känd som Nootka cypress) Eller har framställts i industriell skala från bryggning via jästfermentation. Nootkaton testas mot ett flertal bitande och störande skadedjur, särskilt fästingar som är ansvariga för att sprida borrelia, men också myggor som bidrar till spridningen av Zika, chikungunya, denguefeber och West Nile-virus, liksom huvudlöss, säng buggar och andra bitande insekter.

Borrelia och Zika virus

Borrelia orsakas av bakterien Borrelia burgdorferi och överförs till människor genom bett av infekterade svart-legged fästingar. Typiska symtom är feber, huvudvärk, trötthet, och en karakteristisk hudutslag kallas erythema migrans. Om den lämnas obehandlad kan infektionen sprida sig till lederna, hjärtat och nervsystemet.
Zika virussjukdom (Zika) är en sjukdom som orsakas av Zika virus som sprids till människor främst genom bett av en infekterad Aedes arter mygga. De vanligaste symtomen på Zika är feber, hudutslag, ledvärk, och konjunktivit (röda ögon). Eftersom symptomen på Zika liknar dem av många andra sjukdomar, många fall kan inte ha gjorts.

I maj 2015, Pan American Health Organization (PAHO) utfärdat en varning om den första bekräftade Zika virusinfektion i Brasilien och på 1 februari 2016, Världshälsoorganisationen (WHO) förklarade Zika virus en hot mot människors hälsa av internationell omfattning (PHEIC) . Lokal överföring har rapporterats i många andra länder och territorier. Zika virus sannolikt kommer att fortsätta att sprida sig till nya områden.

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend