Anslut dig till vårt nätverk!

Cancer

#Health: Begränsning av exponering för cancerframkallande kemikalier är avgörande, säger EPP

DELA MED SIG:

publicerade

on

T-lymfocyt och cancer cell, SEMI dag (13 maj) har Europeiska kommissionen lagt fram en lag som skyddar arbetstagare från att utsättas för cancerframkallande kemikalier på arbetsplatsen. PPE: s gruppkoordinator för sysselsättningskommittén, David Casa MEP, välkomnade detta lagstiftningsförslag. Det måste nu gå igenom lagstiftningsprocessen för Europaparlamentet och EU: s regeringar i EU: s ministerråd.

“With cancer being the first cause of work-related deaths in the EU, there is no option but to legislate further to bring these numbers down. 53% of work-related deaths are due to cancer and therefore the single biggest health risk to workers in the European Union. I support Commissioner Thyssen’s initiative. We will now make sure that this proposal becomes law in the shortest time frame possible,” said David Casa.

The European Commission wants to limit exposure to 13 cancer-inducing chemicals in the workplace. It is doing so by including new or amended limit values in the Carcinogens and Mutagens Directive (EU Law). These limit values set a maximum concentration for the presence of a chemical carcinogen in air circulating the workplace. The European Commission proposal is based on scientific evidence and follows broad discussions with scientists, employers, workers, member states’ representatives and labour inspectors.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend