Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM: Nästa generations hälsovårdspersonal samlas för avancerad sommarskola

DELA MED SIG:

publicerade

on

European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) kommer att stå värd för sin andra sommarskola för unga vårdpersonal, eller HCPs, med titeln "New Horizons in Personalized Medicine", skriver EAPM:s verkställande direktör Denis Horgan.   

I år kommer konceptet att tas österut till Bukarest, Rumänien, med skolan som äger rum 27-30 juni. Det följer på förra årets framgångsrika invigningsskola som hölls i Cascais, Portugal. Återigen kommer skolan att bära namnet 'TEACH', som står för Training and Education for Advanced Clinicians and HCPs, och målet är att ge unga yrkesverksamma i frontlinjen uppdaterade med den snabba utvecklingen inom området .

TEACH, som riktar sig till åldersgruppen 28-40 år, håller fast vid avhandlingen att om personlig medicin ska vara i linje med EU:s och medlemsländernas princip om universell och lika tillgång till högkvalitativ hälso- och sjukvård, så måste den helt klart göras tillgänglig till många fler medborgare än vad som är fallet för närvarande. Evenemanget syftar till att vara så interaktivt som möjligt, med massor av direkt dialog mellan expertfakulteten och HCP:erna, och kommer också att fokusera på att förbättra kommunikationen mellan dessa unga yrkesverksamma och deras patienter.

I år, med Brexit som hotar vid horisonten, är det viktigare än någonsin att föra Europa samman på ett sätt som förbättrar de redan betydande färdigheter som HCPs besitter för att möjliggöra medbeslutande som effektivt kommer att stärka patienten. Helt klart är sjukvårdspersonalen utbildad att vara expert på att diagnostisera tillstånd och föreslå behandlingar. Och ändå vet patienten också mer om sin egen livsstil, arbetsmiljö och hur mycket han kan förlita sig på till exempel familjevårdsresurser, så medbeslutande är en växande del av modern medicin.

Hälsokunnighet på båda sidor om staketet är därför nyckeln, och EAPM har vid många tillfällen sagt att Europeiska kommissionen, liksom enskilda medlemsländer, behöver främja detta på ett planerat, löpande, harmoniserat och effektivt sätt. Därför är detta helt klart också en politisk och politisk fråga, med tanke på att Europas 500 miljoner medborgare åldras och sjukvårdssystemen överallt är under ökande påfrestningar.

Alla dessa aspekter kommer att tas upp under fyradagarsskolan. Marius Geantă, ordförande för Center for Innovation in Medicine, sa före evenemanget: "Medicin förändras varje sekund och vårdpersonal måste hålla sig på rätt spår för att kunna ge den bästa vården för patienterna.

"Inom onkologi, till exempel, fördubblas mängden vetenskaplig information vart tredje år - det är nästan omöjligt för en läkare att läsa och förstå all data som publiceras av forskare. Behovet av multidimensionell kontinuerlig medicinsk utbildning på hög nivå är högre än någonsin.

Annons

Geantă tillade: "TEACH Summer School för personlig medicin är det första, och förblir det enda, heltäckande utbildningsprogrammet för HCPs och vi är hedrade att vara värd för 2017 års upplaga i Bukarest."

EAPM:s medordförande David Byrne, en före detta EU-kommissionär för hälso- och konsumentfrågor, sa: "Titeln på evenemanget är "New Horizons in Personalized Medicine", så bland andra aspekter kommer Summer School att ge ett forum för att dela idéer för innovation och öva på kommunikationsförmåga.

"Det kommer att göra det möjligt för unga hälsovårdare att förbättra sina kunskaper om personlig medicin och dess potential, samt ge feedback om de prioriteringar som de ansåg att vi borde zooma in på längre fram."

Och alliansens verkställande direktör Denis Horgan sa: "I den föränderliga hälsovårdsvärlden i Europa, som naturligtvis inkluderar den spännande nya utvecklingen inom personlig medicin, har den pågående utbildningen av sjukvårdspersonal hittills underbetonats."

Horgan tillade: "Jag är glad över att kunna säga att 90 HCPs kommer att ansluta sig till oss här i Rumäniens huvudstad nästa vecka, och det är en ökning med cirka 30 % jämfört med det första evenemanget förra året. Vi är helt klart på väg åt rätt håll, men mycket återstår att göra.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend