Anslut dig till vårt nätverk!

Hälso

Genom lagstiftningslabyrinten – Vägar till ett hälsosammare EU: Registrera dig nu – EAPM Autumn Presidency Conference, 10 november

DELA MED SIG:

publicerade

on

Hälsningar alla! Registreringen är öppen för vår kommande höstkonferens för EU-ordförandeskapet som kommer att vara ett "virtuellt" evenemang, som hålls online, onsdagen den 10 november, skriver europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

Vänligen hitta länken till agendan här. och länken för att registrera dig här.

För att perfekt matcha de mindre-än-perfekta tider vi befinner oss i, har konferensen titeln 'Omdefiniering av de otillfredsställda behoven inom hälso- och sjukvården och den regulatoriska utmaningen'. Konferensen äger rum onsdagen den 10 november 2021 kl. 08 – 30 CET.

Trots att vi inte kan träffas ansikte mot ansikte tillåter evenemang som detta fortfarande ledande experter på arenan för personlig medicin från patientgrupper, betalare, vårdpersonal plus företrädare för industri, vetenskap, akademi och forskning. En nyckelroll för konferensen är att samla experter för att komma överens om policyer i samförstånd och föra våra slutsatser till beslutsfattare. 

Så, vilka är bland ämnena på bordet?

Området för regleringsfrågor i Europeiska unionen är till sin natur ett komplext område. Kanske ingenstans mer komplex än på hälsoområdet – och säkerligen extremt komplicerat när det gäller att lagstifta för de spännande framsteg och växande förväntningar som personaliserad medicin (PM) medför.

Frågorna och reglerna kring till exempel kliniska prövningar, in vitro-enheter och dataskydd är labyrintiska. Ändå måste allt åtgärdas snabbt och effektivt om vi ska kunna ge rätt behandling till rätt patient vid rätt tidpunkt och samtidigt erbjuda alla européer lika tillgång till den bästa tillgängliga behandlingen.

Annons

Det finns 27 medlemsstater och välfärden för 450 miljoner medborgare att ta hänsyn till, plus så många discipliner, industrier och andra berörda parter att det ofta är en kamp för lagstiftare att formulera förordningar (och till och med definitioner, som vi kommer att se) som är tillfredsställande för alla är uppdaterade och progressiva och gör det jobb de ska göra. Detta trots bästa insatser från alla inblandade.

Vänligen hitta länken till agendan här. och länken för att registrera dig här..

Det finns säkert sätt att göra saker enklare och effektivare. En av frågorna som noterats av EAPM är att det är otillräckligt samarbete mellan alla intressenter som för närvarande arbetar inom sina egna "silos" (en situation som alliansen arbetar hårt för att avsevärt förbättra). Detta är ett stort problem inom många hälsoområden i allmänhet, och PM i synnerhet, och omfattar allt från utbildning till informationsdelning till behovet av en, tydlig röst för att kommunicera med lagstiftare och mycket mer.

Det är också ett faktum att mycket lagstiftning tenderar att vara reaktiv snarare än proaktiv. Återigen, med bättre samarbete mellan alla inblandade intressenter kommer det att vara möjligt att förutse potentiella problem som kan uppstå i efterhand, snarare än att agera på ett ad-hoc sätt om och när dessa problem uppstår.

Inom det högteknologiska, snabbrörliga området för PM är det redan, och kommer att bli mer, viktigt att intressenter integrerar och samarbetar öppet och effektivt. Detta bör säkerställa att regelverk och lagstiftning som omfattar, till exempel de nya, undergrupps kliniska prövningar som krävs för att få PM att fungera effektivt, de enorma praktiska och etiska frågorna kring Big Data och dataskydd, och de nödvändiga standarderna för biobanksprover och in vitro-enheter är gemensamt, förstås och tillämpas i hela EU.

Viktiga ämnen som kommer att tas upp på konferensen är:

· In vitro diagnostikreglering.

· EU:s läkemedelsstrategi

· Digital Health Europe - Datautrymme för Genomics

· EU:s plan för att slå cancer

Ovanstående är bara ett exempel på de enorma ämnena, bland många som diskuteras under dagen. Så se till att vara med på onsdagen den 10 november. Återigen, vänligen hitta länken till agendan här. och länken för att registrera dig här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend