Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Lär känna Philippe Lamberts

DELA MED SIG:

publicerade

on

philoppe-lambertsPhilippe Lamberts, en belgisk medlem av Miljöpartiet, är ny medordförande för gruppen De gröna i Europaparlamentet tillsammans med Tysklands Rebecca Harms. Invald den 11 juni efterträder han Daniel Cohn-Bendit, en grön partimedlem vald i Frankrike. Ta reda på mer om Lamberts och hans politiska plattform i denna intervju.
När det gäller ordförandeskapet för EU-kommissionen har Lamberts klargjort att De gröna inte kommer att stödja en kandidat som inte lades fram under valet till Europaparlamentet. I en kommentar om Storbritanniens premiärminister Cameron och posten som kommissionens ordförande säger han: "Om en majoritet av stats- och regeringschefer vill utse Juncker, då bör han utses, eller nomineras, av stats- och regeringscheferna. Storbritannien kan inte alltid vara i majoritet.” Philippe Lamberts, som tidigare arbetat inom IT och har fyra barn, valdes första gången som parlamentsledamot 2004 tillsammans med De gröna. Under Europaparlamentets sista mandatperiod var han ledamot av utskotten för ekonomi och valutafrågor; Industri, forskning och energi; och delegationen för förbindelserna med Folkrepubliken Kina. Han var också medtalesman för De gröna. Se våra intervjuer med alla chefer för Europaparlamentets politiska grupper under valperioden 1–2014 före det första plenarsammanträdet den 2019 juli.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend