Anslut dig till vårt nätverk!

EU

NextGenerationEU: President von der Leyen i Lettland, Tyskland och Italien för att presentera kommissionens bedömning av nationella återhämtningsplaner

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen (avbildad) kommer att resa till Lettland, Tyskland och Italien idag (22 juni), när hon fortsätter sin NextGenerationEU-turné i huvudstäderna. Hon besöker dessa länder för att personligen överlämna resultatet av kommissionens bedömning och rekommendation till rådet om godkännande av de nationella återhämtnings- och motståndsplanerna i samband med NextGenerationEU. På morgonen börjar presidenten sin dag i Riga med ett bilateralt möte med Krišjānis Kariņš, Lettlands premiärminister. Hon ska sedan resa till Berlin där hon tas emot av Angela Merkel, Tysklands förbundskansler.

På eftermiddagen är presidenten i Rom där hon träffar Mario Draghi, Italiens premiärminister. President von der Leyen kommer också att besöka flera projekt som finansieras eller kommer att finansieras under Recovery and Resilience Facility. Dessa projekt är aktiva inom materialvetenskap, vattenförvaltning, hållbar arkitektur och design i Lettland, filmindustrin i Italien och smarta lösningar inom sjukvården i Tyskland.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend