Anslut dig till vårt nätverk!

EU

NextGenerationEU: President von der Leyen i Lettland, Tyskland och Italien för att presentera kommissionens bedömning av nationella återhämtningsplaner

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen (avbildad) reser till Lettland, Tyskland och Italien idag (22 juni), när hon fortsätter sin NextGenerationEU-turné i huvudstäder. Hon besöker dessa länder för att personligen överlämna resultatet av kommissionens bedömning och rekommendation till rådet om godkännande av de nationella återhämtnings- och motståndskraftsplanerna inom ramen för NextGenerationEU. På morgonen kommer presidenten att börja sin dag i Riga med ett bilateralt möte med Krišjānis Kariņš, Lettlands premiärminister. Hon reser sedan till Berlin, där hon kommer att tas emot av Angela Merkel, Tysklands kansler.

På eftermiddagen kommer presidenten att vara i Rom där hon kommer att träffa Italiens premiärminister Mario Draghi. President von der Leyen kommer också att besöka flera projekt som finansieras eller kommer att finansieras under Recovery and Resilience Facility. Dessa projekt är aktiva inom områdena materialvetenskap, vattenhantering, hållbar arkitektur och design i Lettland, filmindustrin i Italien och smarta lösningar inom sjukvården i Tyskland.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend