Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Kommissionen godkänner ett polskt program på 44.7 miljoner euro för att stödja majsproducenter i samband med Rysslands krig mot Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett polskt program på cirka 44.7 miljoner euro (200 miljoner PLN) för att stödja majsproduktionssektorn i samband med Rysslands krig mot Ukraina. Ordningen godkändes inom ramen för det statliga stödet Ramverk för tillfällig kris och övergång, antagen av kommissionen den 9 mars 2023 att stödja åtgärder inom sektorer som är nyckeln till att påskynda den gröna omställningen och minska bränsleberoendet. Det nya ramverket ändrar och förlänger delvis Temporary Crisis Framework, antagen den 23 mars 2022 för att göra det möjligt för medlemsländerna att stödja ekonomin i samband med den nuvarande geopolitiska krisen, redan ändrad den 20 juli 2022 och igen 28 oktober 2022.

Enligt ordningen kommer stödet att bestå av begränsade stödbelopp i form av direkta bidrag. Syftet med åtgärden är att stödja jordbruksproducenter som under 2022 eller 2023 åtminstone en gång inte fått betalningar för majs som sålts till enheter som köper och handlar med spannmål och som riskerar att förlora ekonomisk likviditet på grund av svårigheterna för jordbruket. marknaden orsakad av den nuvarande krisen.

Kommissionen fann att polskt system är i linje med de villkor som anges i ramverket för tillfällig kris. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 250,000 31 euro per stödmottagare; och (ii) kommer att beviljas senast den 2023 december XNUMX.

Kommissionen drog slutsatsen att systemet är nödvändigt, lämpligt och proportionerligt för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i linje med Artikel 107 b EUF-fördraget och de villkor som anges i Ramverk för tillfällig kris och övergång. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU:s regler för statligt stöd.

Mer information om den tillfälliga kris- och övergångsramen och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att ta itu med de ekonomiska konsekvenserna av Rysslands krig mot Ukraina och främja övergången till en ekonomi med nettonoll här.. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.109217 i EU Registret över statligt stöd om kommissionens konkurrens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend