Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Kommissionen är med som värd för EU-skattesymposium 2023

DELA MED SIG:

publicerade

on

On 24 and 25 October, the European Parliament and the European Commission will co-host the 2023 edition of the EU Tax Symposium, with the theme “Framtiden för beskattning i EU: utmaningar framöver och nödvändiga förändringar". 

EU:s skattesymposium kommer att ge en möjlighet att reflektera över hur skattepolitiken bäst kan möta de många politiska utmaningar som Europa står inför, i syfte att säkerställa rättvis, effektiv och hållbar beskattning under de kommande decennierna. I den riktningen syftar evenemanget till att stimulera en bred debatt om framtiden för våra skattesystem och den skattemix som behövs för att nå våra mål. Diskussionerna kommer att täcka ett brett spektrum av ämnen inklusive de som rör företagsbeskattning, mervärdesskatt (moms), beteendeskatter, personlig inkomstbeskattning och förmögenhetsbeskattning. Symposiet kommer också att bidra till att ge vägledning för framtida EU-politik.

Talare och paneldeltagare inkluderar kommissionens vice ordförande Valdis Dombrovskis; Kommissionär Paolo Gentiloni;Chair of the European Parliament’s FISC Subcommittee Paul Tang MEP; Spanish First Deputy Prime Minister and Minister for Economy and Digitalisation Nadia Calviño; Belgian Finance Minister Vincent Van Peteghem; Italian Deputy Minister of Finance Maurizio Leo; Spanish State Secretary Jesús Gascón Catalán; Secretary-General of the OECD Mathias Cormann; and Managing Director of the IMF Kristalina Georgieva.

Du kan se hela programmet och se direktsändningen här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend