Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska rymdorganisationen

Månen och därefter: Nytt avsnitt med data om rymdekonomin

DELA MED SIG:

publicerade

on

Under de senaste 10 åren har allt som är relaterat till yttre rymden sett ett ökat intresse. Rymdekonomin är nu ett hett ämne bland företag, medborgare och regeringar, som involverar allt fler områden. Från stöd till övervakning av klimatförändringar till säkerhets- och försvarsmekanismer och utveckling av digitala och kommunikationssystem på hög nivå har rymdekonomin en växande roll i dagens samhälle. 

Efter denna växande betydelse ökade också efterfrågan på tillförlitlig och aktuell statistik om rymdekonomin. För att svara på detta behov samarbetade Eurostat med Europeiska rymdorganisationen.

(ESA) och Europeiska kommissionens Gemensamma forskningscentret (GFC) för att skapa ett tematiskt konto för rymdekonomisk verksamhet i Europa. 

Det finns en ny webbsida på Tematisk konto för europeisk rymdekonomi som en del av vårt avsnitt om experimentell statistik. Denna tematiska redovisning kommer att tillhandahålla konsoliderad statistik över huvuddelen bruttonationalprodukt (BNP) indikatorer för rymdekonomin, inklusive produktion, brutto mervärde (GVA), sysselsättning och växthusgas (GHG) utsläpp. Denna statistik är konstruerad med hjälp av ramverket för utbud och användning Nationalräkenskapssystemet.

(SNA 2008), vilket gör det möjligt att fånga det direkta, indirekta och inducerade bidraget från rymdekonomin.

Efter lanseringen av webbsidan kommer Eurostat att publicera sina första resultat om EU:s rymdekonomi idag (15 december). Dessa omfattar uppgifter om export och import av rymdfarkoster (inklusive satelliter) och uppskjutningsfarkoster för rymdfarkoster. Dokumentet som beskriver metoden för kontot, publicerat tillsammans med GFC och ESA, kommer att släppas samma dag. 

Den 15 december, en sampublikation av ESA, GFC och Eurostat med Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) och United States Bureau of Economic Analysis (BEA), med titeln "International, North American and European Statistiska klassificeringar för mätning av rymdekonomi” kommer att släppas. Detta kommer för första gången att presentera en heltäckande lista över jämförbara statistiska koder för att mäta rymdekonomin på internationell, nordamerikansk och europeisk nivå.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend