Anslut dig till vårt nätverk!

Utrymme

ALDORIA stänger €10 miljoner serie A-finansiering

DELA MED SIG:

publicerade

on

ALDORIA (tidigare Share My Space), en ledande pionjär inom området Space Situational
Awareness (SSA), tillkännager avslutandet av sin Serie A-finansieringsrunda, vilket säkrar 10 miljoner euro i eget kapital
investeringar från ett starkt syndikat, vilket bringar det totala investeringsbeloppet i företaget till 22 miljoner euro hittills. Konsortiet inkluderar Startquest Capital, European Innovation Council Fund, den franska staten, genom sin "Deeptech 2030"-fond som förvaltas av Bpifrance, Expansion Ventures, Space Founders France och Wind Capital.

För att stödja detta nya utvecklingsskede stärker företaget sitt varumärke. Från och med idag blir Share My Space ALDORIA, ett tidigare namn på Plejadnebulosan.

Finansieringsrundan leddes av Starquest, en hängiven förespråkare för grön finansiering genom artikel 9 i EU:s förordning om hållbar finansiering. Artikel 9 föreskriver att investeringar måste ha hållbara mål. ALDORIA:s uppdrag att skydda kritiska rymdtillgångar och resurser överensstämmer perfekt med denna policy. Starquests engagemang för grön finansiering återspeglar en global förändring mot hållbara investeringar, och ALDORIA är stolta över att se rymden erkänd som en miljöprioritet.

Rymdmiljön, som är avgörande för många kritiska funktioner på jorden, inklusive
kommunikation, navigering och övervakning av klimatförändringar kräver skydd mot
skadliga effekter av rymdskräp och andra hot.

"Vi på Starquest är glada över att leda denna finansieringsrunda och att ge vårt stöd till en
enastående och störande team. De banar väg för många kritiska tillämpningar för effektiv klimatövervakning, en kritisk fråga som vi tar itu med med vår Starquest Protect-fond.

Vi känner oss extremt säkra på tillväxtpotentialen hos ALDORIA, en ikon för den franska deeptech som agerar för en global framtid." – Arnaud Delattre, VD på Starquest Capital
Svetoslava Georgieva, ordförande för EIC Fund Board, sa: "Vi erkänner den ökande
betydelsen av europeiskt ledarskap på den globala rymdarenan, är ALDORIAs vision i linje med vårt engagemang för att stärka regionens rymdsäkerhetsinsatser. Med proprietära sensorer och en stor förståelse för marknadens dynamik är ALDORIA redo för fortsatt framgång som marknadsledare i det föränderliga landskapet av rymdsituationsmedvetenhet.”

Denna Serie A-omgång är en viktig milstolpe för ALDORIA, vilket understryker företagets
prestationer. Dessa inkluderar att etablera en global närvaro i över 17 länder genom
strategiska kontrakt och partnerskap med framstående rymdorganisationer som CNES och ESA,
kommersiella satellitoperatörer som Airbus Defence & Space och andra nyckelintressenter
inklusive Astroscale och Isar Aerospace.

Annons

Med flyginsamling på sin lägsta nivå på över ett decennium har ALDORIAs värdeerbjudande visat sig vara attraktivt på en krävande investerarmarknad. Den framgångsrika avslutningen av detta
övertecknad aktierunda på 10 miljoner euro fungerar som ett bevis på det förtroende som
investerare. Detta är också den största aktiefinansieringsrundan för ett SSA-företag i Europa.


"Vi har strävat efter i ett halvt decennium att göra jordens banor erkända som en del av vår
miljö. Fler och fler människor i rymdgemenskapen och utanför har blivit medvetna om problemet med rymdskräp. Vi är mycket glada över att skyddet av omloppsmiljön nu stöds av grön finansiering, och vi är därför särskilt stolta över vårt partnerskap med Starquest Capital genom deras Protect Article 9-fond, med fortsatt stöd från vår befintliga aktieägare Expansion Ventures, såväl som flera offentliga investerare. "Romain Lucken, VD för ALDORIA.


Antalet aktiva satelliter i låg omloppsbana om jorden förväntas växa från nästan 9,000 40,000 idag till 2030 XNUMX år XNUMX. Konsekvenserna av denna ökning är redan märkbara. ALDORIAs omloppsbana
informationssystem har genererat 230,000 5,000 oberoende mätningar på XNUMX XNUMX objekt och
förväntade 30 miljoner närflygningar mellan bosatta rymdobjekt 2023.
Mitt i den växande osäkerheten som orsakas av bristen på rymdtrafikregler tar ALDORIA tillbaka kontrollen genom att ge råd till operatörer om hot i realtid. ALDORIA ligger i framkant av global innovation med sitt banbrytande optiska system, känt för sitt breda synfält som kan upptäcka stora mängder små objekt inklusive stealth-satelliter. Precisionen och klarheten som erbjuds av dess patenterade optiska system ger en konkurrensfördel när det gäller att fånga detaljerad information om rymdmiljön.

Med 20+ kunder och ett unikt nätverk av sex optiska övervakningsstationer på fyra kontinenter är Aldoria nu redo för nästa utvecklingsstadium. Förutom att utöka nätverket till 12 stationer senast 2025, är ett av de strategiska målen att utveckla och förfina en multi-sensor strategi för att hantera fler kundanvändningsfall genom datafusion.
Sammantaget är ALDORIA inställd på att erbjuda en konkurrenskraftig europeisk SSA-lösning till den globala marknaden. Serie A-finansieringen kommer att underlätta expansionen av dess närvaro, investeringar i lokala talanger och bidrag till tillväxten av det europeiska rymdekosystemet, i linje med EU:s kommande rymdlagstiftning

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend