Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Israels president Shimon Peres ber för fred tillsammans med Abbas och Franciskus i Vatikanens trädgårdar

DELA MED SIG:

publicerade

on

APTOPIX-Vatikanen-Midea_Horo-1-e1402267997591-470x264"Fred kommer inte lätt. Vi måste klara oss med alla våra styrkor för att nå det. För att nå det snart. Även om det kräver offer eller kompromiss ", sade israeliska president Shimon Peres under en aldrig tidigare skådad bönesession för fred tillsammans med palestinska myndigheten (PA) president Mahmoud Abbas och påven Francis i Vatikanen på söndagen (8 juni).

Pyttan beredde händelsen genom att utfärda en uppenbar impromptu inbjudan till Peres och Abbas under hans senaste besök i Israel och regionen.

Vid Vatikanen omfamnade och ledde de tre ledarna ett olivträd tillsammans i Vatikanstaten, där bönsessionen ägde rum.

Böner från alla tre monoteistiska religionerna reciterades, med fokus på fredsrelaterade teman.

Vatikanen betonade att händelsen var ett helt andligt, inte diplomatiskt tillfälle. Vatikanstatens officiella fader Pierbattista Pizzaballa sa: "Ingen lurar sig själva att fred kommer att bryta ut i det heliga landet."

Påven Francis förklarade: "Vi har försökt många gånger ... för att lösa våra konflikter med vår styrka och våra vapen, men våra ansträngningar har varit förgäves." Han sa att närvaron av Peres och Abbas var "en stor symbol för broderskapet" .

I sin adress sade president Peres: "Den som älskar livet och önskar att se goda dagar, låt honom vända sig från det onda och göra det bra, söka fred och driva det."

Annons

Han tillade: "Om vi ​​förföljer fred med beslutsamhet, kommer vi med tro att nå det."

"Två folk - israeler och palestinier - är fortfarande värre för fred. Mårens tårar över sina barn är fortfarande etsade i våra hjärtan. Vi måste sätta stopp för våldet, till våldet, till konflikten. Vi behöver alla frid. Fred mellan lika. "

När han talade om påven Francis sa han: "Vid detta rörliga tillfälle, med full hopp och full av tro, låt oss alla väcka med er, din helighet, ett samtal för fred mellan religioner, mellan nationer, mellan samhällen och mellan medmänniskor och kvinnor . Låt sant fred bli vårt arv snart och snabbt. "

Peres avslutade med en judisk bön: "Den som gör fred i himlen, skall göra fred över oss och över hela Israel och över hela världen och låt oss säga Amen."

Vatikanen händelsen kom som israeliska premiärminister Benjamin Netanyahu uppmanade världsledare att skaka den nya palestinska enhetsregeringen som stöds av Hamas, den islamistiska rörelsen som driver Gazaremsan och förblir tillägnad Israels förstörelse.

En medhjälp till Peres betonade emellertid till Haaretz-tidningen att Israels regering godkände Peres Vatikanbesök och Tha och Netanyahu är i "ständig kontakt".

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend